SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Sekreter D-8'i Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:37
Genel Sekreter D-8'i Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından organize edilen “Küresel Rekabete Entegrasyonda D-8’in Rolü” başlıklı konferansta konuştu.

D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi’nin verdiği konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Karabulut, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

D-8 (Developing 8 Countries / Gelişmekte Olan Sekiz Ülke)’in, 8 üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluş olduğunu belirterek konuşmasına başlayan D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, bu sekiz ülkenin Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’dan oluştuğunu söyledi. D-8’in, 1997 yılında merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan önderliğinde oluşturmuş bir organizasyon olduğunu ifade eden Mousavi, “D-8 üyeleri, tabii kaynakları, kalabalık nüfusları ve potansiyel pazarlarından ötürü kendi bölgelerinde önemli konum arz etmektedirler. D-8 girişiminin başlatılmasındaki amaç, büyük bir ekonomik potansiyeli, çeşitli kaynakları, geniş bir nüfus ve coğrafi alanı temsil eden 8 ülke arasında ticaret ilişkilerinde yeni fırsatlar yaratmak ve çeşitlendirmek, uluslararası düzeyde karar alma sürecine katılımı artırmak, daha iyi hayat şartları sağlamak, somut ortak projeler etrafında ekonomik işbirliğini geliştirmek ve gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisindeki durumlarını güçlendirmektir. D-8, kurucu üyelerinin kompozisyonunun da yansıttığı gibi, bölgesel olmaktan çok küresel bir kuruluştur. D–8 kapsamındaki işbirliği, esas itibariyle sektörel bazda yürütülmektedir. Bu kapsamda; Türkiye sanayi, sağlık ve çevre, Bangladeş kırsal kalkınma, Endonezya yoksullukla mücadele ve insan kaynakları, İran bilim ve teknoloji, Malezya finans, bankacılık ve özelleştirme, Mısır ticaret, Nijerya enerji, Pakistan tarım ve balıkçılık alanındaki işbirliği çalışmalarını koordine etmektedir. D-8’in daimi sekretaryası İstanbul’dadır.” dedi. 

Konferansın sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi’ye Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, kristal plâket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız