SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genelgeden Haberleri Bile Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:54
Genelgeden Haberleri Bile Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da aracını yanlış yere park eden otomobilin sürücüsü, aracın çekici ile götürülmek istenirken son anda yetişmesine ve aracının kendisine teslim edilmesini istemesine rağmen olumlu cevap alamadı. Görevlilerin bu tutumunun İçişleri Bakanlığı'nın iki yıl önce yayınladığı genelgeye aykırı olduğu ortaya çıktı. 
 
Vilayet Parkı'nın bir kısmının dahil edilerek genişletilen Ferhadiye Sokağında yaşanan olayda, Kahramanmaraş plakalı otomobilin sürücüsü aracını park edilmesi yasak olan yere park ederek uzaklaştı. Sürücü bir süre sonra geldiğinde otomobilinin çekici ile götürülmek istediğini gördü ve aracının götürülmesine engel olmak istedi. Otomobil henüz çekicinin üzerine bile konulmadan yetişen vatandaşın talebini hiçe sayan, biri polis öteki belediye elemanı olan görevliler otomobili otoparka çektirdiler.

Trafik Şube Müdürlüğü ve Kent Trafik Müdürlüğü'ndeki görevlilerin aracın çekilmesinde ısrar etmelerinin, İçişleri Bakanlığı'nın 2011 yılının Nisan ayında yayınladığı genelgeye aykırı olduğu tespit edildi. Araçların parka çekilmesinde trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike doğurup doğurmadığına bakılması gerektiğinin altının çizildiği genelgede; yasağa uymayan aracı ve ihlal durumunun fotoğraflanıp, plakasına ceza kesileceği belirtiliyor. Aracı çekici üzerindeyken bile yetişen sürücüye trafik ceza tutanağının imzalatılarak tebliğ edileceği ve onun dışında herhangi bir ücret talep edilmeden aracın sürücüye veya araç sahibine teslim edileceği bilgisi yer alıyor.  

Genelgede araçların otoparka çekilmesinin sınırları ise şöyle sıralanmıştı; "Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay duraklarına, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş- çıkışlarına, usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere, özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerine park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike yaratacak araçlar haricinde hiçbir araç çekilmeyecek." 

Haber Kaynağı : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız