SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Genelkurmay Açıklama Yapmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:08
A- A+ PAYLAŞ
Kahramanmaraş eski milletvekili BBP'li Ökkeş Şendiller, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında Barnabas İncili konusunun da gündeme alınarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. 
 
BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak Malatya Adliyesi'ne gelerek burada soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade veren 19. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili BBP'li Ökkeş Şendiller, ilginç ifade ve iddialarda bulundu. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şendiller, "Rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığımız, konuyla ilgili olarak görüşlerimizi almak üzere davet etti. Konuyla ilgili görüşlerimizi ifade ettik. Çünkü soruşturma yaklaşık 3 yıl bitti. Geldiği nokta itibariyle biz, ciddi adımlar atıldığını düşünmüyoruz. Ebetteki yargı elinden gelen her şeyi yapıyor, çalışıyor, gayret ediyor" dedi. Son dönemde kazayla ilgili olarak değişik konuların gündeme geldiğini ifade eden Şendiller şu şekilde konuştu: 
 
"Mesela geçen ayın gündeminde olan Barnabas İncili ile ilgili konu yazıldı, çizildi. Barnabas İncili ile ilgili olarak rahmetlinin bir film çalışması yaptırdığı konusu gündeme geldi. Ama Barnabas İncili'nin Genelkurmay Başkanlığı arşivinde olduğu söylendi. Bu konuda daha önce kitaplar yazıldı, çizildi. Barnabas İncili ile ilgili olarak çalışan bir çok kişinin hayatıyla ilgili sıkıntılar olduğu iddia edildi. Ama şuana kadar mesela Genelkurmay konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Ama bu kamuoyunun gündemine geldi ve kamu vicdanında da bu konunun aydınlığa kavuşması hususunda bir beklenti var. Biz buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz; bildiğiniz gibi Barnabas İncili günümüzdeki, 4 İncil'den birisi ve gerçeğe en yakın olan İncil. Bununla ilgili olarak başta Vatikan olmak üzere Hıristiyan aleminin algılarının değişeceği hususu var. Peygamber Efendimizin gelişini, Kur'an-ı Kerim'in gelişini haber veren İncil olarak biliniyor. Bu konuda rahmetlinin önemli çalışmalar yaptığı gündeme geldi. Bu konunun da gündeme alınması lazım diye düşünüyoruz. Ama Genelkurmayımızın bir açıklama yapması, milletimizin ve kamuoyunun bir beklentisi haline gelmiştir. Ben buradan bir kez daha çağrı da bulunuyorum. Çünkü rahmetli genel başkanımız, devle ve millet ile ilgili her konu da çok hassas davranan, bu konuda meseleyi sürekli gündeminde tutan birisiydi. Biz bu kazanın her noktasının açığa çıkması, Türkiye demokrasisi ve milli irade bakımında fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün bu konudaki düşüncelerimizi, bildiklerimizi savcı beye izah ettik." 
 
Bir gazetecinin "Gelinen noktada olayın kaza olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Ökkeş Şendiller, "Ben kaza olduğuna baştan beri inanmıyorum. Kaza diye de hiç bir zaman ifade etmedim. Bu normal bir kaza değildir. Milletimizin vicdanında da bu böyle yer almıştır. Bu bakımdan bu kaza Türkiye ve milli irade bakımından önemlidir. Bu suikasttır. Ama suikastın arkasında ne var, ne yok bunu yargı takip ediyor. İnşallah hayırlı sonuç çıkacaktır diye bekliyoruz. Biz bu konuda yargıya ve soruşturmaya elimizden geldiği kadarıyla katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 
 
Şendiller, "Ben şunu açıkça ifade edeyim, gelinen noktayı, ben savcılık açısından ve buradaki süreç açısından demiyorum. Ama geldiğimiz nokta itibariyle bir arpa boyu yol alınmış gözükmüyor. Çünkü ben burada hükümetin de aksaklıklarını olduğunu düşünüyorum. Çünkü aramama, kurtarmama faaliyetleri ile ilgili sorumlular hakkında çok fazla bir şey yapıldığı söylenemez" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız