SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genelkurmay'da Kritik Görüşme

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir araya geldi. 2 saat 45 dakika süren görüşme Başbakanlık'ın aksine Genelkurmay Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Görüşmeye İçişleri ve Adalet Bakanları da katıldı. Genelkurmay Başkanlığı görüşmede İç Güvenlik konuları başta olmak üzere, gündemdeki diğer konuların görüşüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay karargahındaki haftalık olağan görüşme, saat 10.10'da başladı ve 2 saat 45 dakika sürdü.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Başbakan Erdoğan ile aynı araçta karargaha geldi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, bugünkü ‘zirve’ ile ilgili bilgi verildi ve toplantıda, ‘iç güvenlik’ konuları başta olmak üzere, ‘gündemdeki diğer konular’ üzerinde de durulduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Haftalık olağan görüşme bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılmıştır.

Görüşmeye Sayın Başbakan, Adalet ve İçişleri Bakanları katılmışlardır.

Görüşmede İç Güvenlik konuları başta olmak üzere, gündemdeki diğer konular üzerinde de durulmuştur.”

ÖNCEDEN PLANLANDI

Kozmik oda soruşturması devam ederken, bu görüşmenin bir ilk olma özelliğini taşıyarak karargahta yapılması da ayrı bir önem taşıyor. Başbakanlık kaynakları görüşmeyle ilgili olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığı ve herhangi bir brifingin söz konusu olmadığı bilgisini verdiler.

Görüşmenin içeriğinin haftalık olağan görüşme çerçevesinde gerçekleştiğini belirten aynı kaynaklar, “Görüşmenin karargahta yapılacak olması özel bir durum değil. Erdoğan ve Başbuğ’un ortak kararı olarak önceden planlandı” diye konuştular.

Erdoğan döneminde başlayan Genelkurmay Başkanı ile haftalık olağan görüşmeler bugüne kadar ya Merkez Bina’da ya da Resmi Konut’ta gerçekleşiyordu. Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’na YAŞ toplantıları dışında en son 24 Eylül 2008’de göreve yeni başlayan Başbuğ’a nezaket ziyareti nedeniyle gitmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız