SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genelkurmay'dan Açıklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:43
Genelkurmay'dan Açıklama
A- A+ PAYLAŞ
GENELKURMAY Başkanlığı, geçen cuma günü Doğu Akdeniz’de keşif uçuşu sırasında Suriye tarafından uluslararası hava sahasında ateş açılarak düşürülen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF- 4E uçağını arama çalışmalarının sürdüğünü, pilotlara ait bazı malzemeler ve uçağa ait bazı parçaların bulunduğunu açıkladı.
 
Uçağı arama çalışmalarının Akdeniz’in ortalama derinliği 1260 metre olan bölgesinde her gün 5 askeri gemi, 1 uçak, 4 arama kurtarma helikopteri ve bölgeye gönderilen hidrografi gemisiyle sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, uçağın enkazına ve pilotlara henüz ulaşılamadığı belirtildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesindeki açıklama şöyle:
 
"1. 22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hv.K.K.lığımıza ait RF-4 uçağı ile temasın kesilmesini müteakip başlatılan arama kurtarma faaliyetleri, her gün beş askeri gemi/bot (1 firkateyn, 1 hücümbot, 1 karakol gemisi, 2 sahil güvenlik botu) bir uçak (CN-235), dört arama kurtarma helikopteri ile devam ettirilmiştir. Ayrıca, Dz.K.K.lığına ait hidrografi gemisi, 26 Haziran 2012 tarihinden itibaren bölgede derin su araması faaliyetlerine başlamıştır.
 
2. Arama ve kurtarma faaliyetlerinin başlangıcından itibaren, olay bölgesi deniz unsurları tarafından 24 saat süre ile, hava unsurları tarafından gündüz süresi içerisinde sürekli olarak aranmıştır.
 
3. Arama ve kurtarma çalışmaları esnasında pilotlarımıza ait bazı malzeme ile uçağa ait bazı parçalar bulunmuştur.
 
4. Bugüne kadar 70x23 mil karelik bir alan taranmış, ancak pilotlarımıza ve uçağın enkazına henüz ulaşılamamıştır.
 
5. Ortalama derinliği 1260 metre olan arama bölgesinde, hidrografi gemisinin dışında başka bir gemi bulunmasına dair çalışmalar Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile koordineli olarak sürdürülmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız