SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Generaller Adliye'de İken Neler Olmuş?

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:36:31
Generaller Adliye'de İken Neler Olmuş?
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan generallerin getirildiği Adliye'nin üzerinden 'meçhul' bir dronenin uçurulduğu, bunun üzerine suikast veya kaçırma girişimine karşı önlemlerin hemen artırıldığı ortaya çıktı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişimi sonrasında 2. Ordu Karargahı'nda gözaltına alınan dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve 4 generalin Adliye'deki ifade verdikleri sırada ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı.

KARARGAHTA GÖZALTINA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi esnasında 2. Ordu Karargahı'nda polis ile darbeci askerler arasında yaklaşık 10 saat süren gerginlik ve zaman zaman da silahlı çatışma yaşanmıştı. Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş karargaha TEM Şubesi ekipleriyle birlikte giren Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Badem tarafından gözaltına alınmıştı.

ADLİYE ÜZERİNDEN DRONE UÇURULDU

Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplam 7 muvazzaf subay 17 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de Malatya Adliyesi’ne çıkartılmıştı. General ve muvazzaf askerlerin Adliyedeki ifadeleri esnasında Adliye çevresinde kim ya da kimler tarafından uçurulduğu tespit edilemeyen drone* dolaştırıldı. Bunun tespit edilmesi üzerine Adliye'nin gece tüm ışıklarının yakılarak, generallerin hangi odada da ifade verdiklerinin dışarıdan tespitinin yapılamamasının sağlanmasına çalışıldığı, ifadelerin alındığı odaya ve kata kimsenin yaklaştırılmadığı ve güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartıldığı öğrenildi.

ŞEHİRDE “PAŞAKÖŞKÜ” PROVOKASYONU

Orgeneral Huduti ve generallerin ifadeleri esnasında şehir merkezinde ise darbe karşıtı gösteri yapan vatandaşlara yönelik olarak 17- 18 Temmuz akşam saatlerinden itibaren Paşaköşkü caddesine yönelik provokasyon girişimlerinin olduğu tespit edildi. Buradaki amacın, özellikle Paşaköşkü Caddesi üzerinde çıkacak olaylara Emniyetin müdahalesi esnasında sayıca sınırlı olan Emniyet mensuplarının kaydırılması, Adliye'de generallere yönelik kaçırma ya da suikast girişimi durumuna ise geç müdahale edilmesini sağlamak olduğu iddialarının da ciddiyetle değerlendirildiği bildiriliyor.

HUDUTİ MALATYA’DAN GÖNDERİLMİŞTİ

İddiaları  kuvvetlendiren bir gelişmenin ise, Huduti ve diğer generallerin, tutuklandıktan hemen sonra Malatya Cezaevi'nden Düzce’ye gönderilmesi gösteriliyor. Halen tutuklu olan ve TSK'dan ihraç edilen  dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık tutuklandıktan 5 gün sonra Düzce’deki Çilimli T Tipi Cezaevine nakledilmişti. Paşaköşkü’ne yönelik provokasyon ise il yöneticileri, yerel siyasiler ve bazı kanaat önderlerinin çabasıyla engellenmişti.

Bu arada, droneyi kim ya da kimlerin uçurduğunun ise henüz tespit edilemediği öğrenildi.

ARŞİV FOTO: Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, tutuklandıktan sonra cezaevine götürülürken

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

______

* Drone (Türkçe dron diye okunur), İngilizce'de erkek arı manasına gelen bir kelime. Fakat günümüzde insansız hava araçları anlamında kullanılıyor. Tarihine baktığımızda genellikle askeri amaçlı kullanılan dronelar, artık daha ulaşılabilir. Oxford İngilizce Sözlüğü’ne göre de “drone”, uzaktan kontrol edilen, pilotsuz hava aracı veya misili anlamına geliyor.

ademhuduti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız