SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genetik Mutasyon, Obeziteye Yol Açıyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:00
Genetik Mutasyon, Obeziteye Yol Açıyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Bilim adamları, belirli bir gende meydana gelen mutasyonun obeziteye yol açtığını belirledi.
 
BBC'nin haberine göre Georgetown Üniversitesi Tıp Merkezi'nde fareler üzerinde yapılan testler, mutasyona uğrayan farenin beyninin iştah hormonlarındaki değişikliklere verdiği tepkinin sekteye uğradığını, bunun da beyne "artık yemek yeme" mesajının gönderilmesini engellediğini gösterdi.
 
Bilim adamları, Beyin Kökenli Nörotrofik Faktör (BDNF) adı verilen gen nedeniyle mutasyona uğrayan farelerin normalden yüzde 80 oranında daha fazla yemek yediğini belirledi.
 
Yemek yedikten sonra insülin ve leptin gibi hormonların beyne "artık yemek yeme" mesajı gönderdiğini belirten bilim adamları, mutasyona uğrayan farelerde söz konusu mesajın hormonlardan beynin doğru merkezine iletilmek üzere kana geçmediğini belirledi.
 
Araştırmayı yöneten Prof. Baoji Xu, BDNF geni mutasyona uğradığında nöronların birbirleri ile iletişim kuramadığını, leptin ile insülin mesajlarının iletilmediğini, dolayısıyla iştahta herhangi bir azalma olmadığını söyledi.
 
"Nature Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmanın, obezitenin önlenmesinde yeni bir çığır açabileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız