SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genetik Tanı Merkezi

A- A+ PAYLAŞ

Tüp Bebek ve Genetik Tanı Merkezi Sahibi Doktor Fethiye Ersan, "Doğu ve Güneydoğu illerinde daha fazla yaşanan akraba evliliği ile genetik hastalıkları daha fazla görülüyor" dedi.

Malatya'da önümüzdeki günlerde hizmete girecek merkezin sahibi olan Ersan, yaptığı açıklamada, "Bölgemizde ve Malatya'da da görülen trombofili hastalığı, tekrarlayan gebelik kayıplarına neden oluyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde daha fazla yaşanan akraba evliliği ile genetik hastalıkları daha fazla görülüyor" ifadelerini kullandı.
Doktor Ersan daha sonra şunları belirtti:

"Akraba evliliği ile veya normal evlilikle ortaya çıkan embiryo bozuklukları çalışma ile sağlıklı bebek dünyaya geliyor" şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Adana gibi illerde Akdeniz anemisi olarak bilinen Talesemi hastalığının daha fazla görüldüğüne parmak basan Ersan, "Bu hastalık erken ölümlere neden oluyor. Lösemili aileler için de bu söz konusudur. Bu ailelerde üzücü bir tablo meydana geliyor. Talesemi hastası olan ailelere tüp bebek öneriyoruz.

Sağlıklı embiryo anne rahmine yerleştirilecek ve sağlıklı bebek dünyaya gelecek. Ailelerin bilinen, daha önce genetik hastalık geçirmiş olan varsa rapor olarak bize gönderilmiş olması, bu aileye yapacağımız hizmeti hızlandıracaktır" dedi.

Ankara'dan sonra Anadolu'da tek Genetik Tanı Merkezi olduklarına dikkat çeken Ersan, "Genetik teşhisinden sonra ona göre tedavimizi uygulayacağız. Tek gen hastalığının diğer bireylere geçmesine engel olmaya çalışıyoruz. Hastalıklı olan embiryo ekarte edilip, seçilip, sağlıklı olan embiryo transfer edilecek. Sağlıklı embiryoları anne rahmine yerleştirerek, sağlıklı bebeğin dünyaya gelmesi için başvuranlara yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız