SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Geniş Katılımlı Tavuklu İftar Verilecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Kuş gribi tartışmalarından sonra vatandaşların beyaz et tüketimden kaçtığını belirten Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, tavuk etinin gönül rahatlığıyla yenilmesi çağrısında bulundu.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'daki bazı tavuk kümes ve tavuk entegre kesim tesislerini gezdi. Kuş gribi tartışmalarından sonra vatandaşların tavuk etinden kaçtığını belirten Güldal, "Kuş gribi tartışmalarından sonra piyasada büyük oranda beyaz et tüketimi düştü. Kuş gribi Balıkesir'in Manyas İlçesi Kızıksa beldesiyle sınırlı. Türkiye'de şu anda korkulacak bir durum söz konusu değil. Özellikle tavuk kesim tesisleri sürekli kontrol ve denetim altında tutulmaktadır. Her şey kontrol altında. Vatandaşlarımız, hiç çekinmeden gönül rahatlığıyla tavuk eti yiyebilirler" şeklinde konuştu.

Kuş gribi tartışmalarından dolayı Türkiye'nin beyaz et üretimi konusunda büyük oranda ekonomik zarar göreceğini belirten Güldal, "Yaşanan gelişmelerden dolayı beyaz et stokları artacak. Çünkü büyük tesislerde beyaz ete rağbet gelmiyor diye aniden kesimin durdurulması çok zor. Bu gelişmelerden dolayı Türkiye'nin ekonomisi zarar görecek. Bir şüphe üzerine ne yazık ki, böyle bir durum ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın yersiz iddialara ve gelişmelere inanmaması lazım. Beyaz et, kırmızı ete göre daha ucuz. Özellikle orta direğin protein ihtiyacını karşılayan temel bir gıda. Vatandaşlarımız hiç çekinmeden beyaz eti tüketmeye devam etsinler. Her şey kontrol altında" ifadelerini kaydetti.

Vatandaşlara tavuk eti tüketimi konusunda uyarılarda da bulunan Güldal, "Vatandaşlarımız, marketlerden beyaz et alırken, yapacakları tek şey, etin üzerindeki etiketi kontrol etmeleridir. Ambalajın üzerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın üretim izniyle ürünün üretim tarihi ve son tüketim tarihlerini iyice kontrol etsinler. Marketlerden ambalajlı ürün alsınlar" dedi.

Tavuk üretimi yapan tesislerin kontrol altında tutulduğunu ve her şeyin hijyen kuralarına göre yapıldığını belirten Güldal, vatandaşların gıda tüketimi konusunda ise yüzde 90 oranında hassas olduğunu gördüklerini söyledi. Güldal, kuş gribiyle ilgili tartışmaların gündemden düşmesiyle durma noktasına gelen tavuk eti satışlarının yeniden hareketlendiğini belirterek, Malatya'da günde ortalama 12-13 bin ton beyaz etin tüketildiğini ifade etti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kurum olarak vatandaşların daha sağlıklı ürün tüketmesi için gıda kontrol memurlarının piyasada sürekli denetimlerde bulunduğunu aktararak, Malatya'da geniş katılımlı bir topluluğa tavuk etinden yapılmış mönüden oluşan iftar yemeği vermeyi organize edeceklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız