SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geniş Kitlelere Ulaşılmıştır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:42
A- A+ PAYLAŞ

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı İsmail Yıldız, “Kur'an'ın mesajının daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır” dedi. 

Malatya’ya, KAB genel sekreteri Abdurrahman Katlan’la birlikte gelip, ziyaretlerde bulunan KAB Platformu Başkanı İsmail Yıldız, yaptığı açıklamada, “KAB olarak, Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaptırarak toplumumuzun Kuran'a bakış açısını görmek istemiştir. Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın yüzde 94 'ünün evinde Kuran-ı Kerim'in olduğu, yüzde 78 'inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, yüzde 37 'sinin orijinalinden Kur'an okumayı bildiği, ancak sadece yüzde 5'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğu görülmüştür.

Bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıkan platform, yurdumuzun her bir köşesine yayılmış 80'e yakın üye STK'larıyla birlikte halkımızı Kuran'ın anlamıyla buluşturma noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yapmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda 600 bin insanımızı Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali ile tanıştırmıştır.

2009 yılında aynı anda 41 ilimizde ilk kez düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Meali'ni Güzel Okuma Yarışması vasıtasıyla geniş kitlelerin Rabb'imizin mesajıyla tanışmasına vesile olmuştur.

Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, TV ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet görmüşlerdir” ifadelerini kullandı.

“Cezaevlerindeki mahkumları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapılmış ve mealler hediye edilmiştir. Ülkemizde birçok yerde halkımız ve öğrencilerimize yönelik Kur'an Meali Bilgi Yarışmaları düzenlenerek Kur'an'ın anlaşılarak okunması mantığı verilmeye çalışılmıştır. Tertiplenen senaryo yarışmasına katılan 500'e yakın eser arasından seçilenlerden bazıları Elham bu ve kılavuzsuz olmaz isimleriyle animasyon filmi ve radyo seslendirmeleri haline getirilmiş ve halkımızın büyük beğenisine mazhar olmuştur. Bugünlerde yepyeni bir kısa film hazırlama çalışmaları hızla devam etmektedir” diyen Yıldız, daha sonra şunları belirtti:

“www.kuranimiz.net adıyla kurulan web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla toplumsal bilinç vermeye gayret edilmiştir. Online olarak Kur'an okunabilen, okunan ayetlerin meal ve tefsirleri takip edilebilen, ülkemizin önde gelen akademisyenleri ile yapılan röportajlara Kur'an TV başlığı altından ulaşılabilen sitede ayrıca platform çalışmaları, makaleler, animasyonlar, farkında mıyız köşeleri gibi birçok orijinal başlıklar mevcuttur.

Geçtiğimiz yıllarda yine üye STK'larla birlikte 'Kur'an nedir, nasıl bir kitaptır ve niçin indirilmiştir; Kur'an'ı anlamanın yöntemleri nelerdir' konularında 200 merkezde düzenlenen programlara 250 bine yakın kişi katılmış olup bu seminerler vasıtasıyla Kur'an'ın mesajının daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır.

Niteliği artırmak amacıyla Kur'an lisanı Arapça'nın öğrenilmesi için kurslar açılmış, bu amaçla 'Ana kaynağın ana dilinden öğrenilmesi' vurgusu yapılmıştır.

2012 yılında, Kur'an sünnet birlikteliği, Kur'an'a karşı yapılan itirazlara cevaplar, Allah'ın sevdiği kulların özellikleri vb… 6 ana konu tespit edilmiş ve bu konu başlıklarında yurt sathında seminerler düzenlenmiştir.

Önümüzdeki günlerde web sitesi üzerinden uzaktan eğitim çalışmaları ile sanal sınıflar oluşturulup e-seminerler, e-dersler verilerek toplumumuzun Kur'an'la buluşması kolaylaştırılacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız