SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geniş Yol İçin İstimlak Edildiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:37
Geniş Yol İçin İstimlak Edildiler
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nce Yeşilyurt, Çarmuzu, Tecde, Dilek, Yaka, Çilesiz gibi bölgelerde açılan ve genişletilen yollar, şehrin planlı gelişmesine önemli katkılar sunarken, aynı zamanda trafik yoğunluğunu da azaltarak, insanların yaşamlarını kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Çarmuzu yolunu 4 kat genişleterek bulvar niteliğine kavuşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yolun devamında 1300 metre uzunluğundaki 7 metrelik yolu da 50 metreye çıkarıyor. Bu yolda yapılan genişletme çalışmaları kapsamında, yol güzergahında bulunan 12 ev istimlak edilerek, yıkım çalışmalarına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çarmuzu bölgesinde yapılan yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. 

Yolların şehrin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu dönemde Malatya’ya çok güzel bulvarlar kazandıracaklarını söyledi. Açılan ve genişletilen yolların şehrin gelişmesinin yanı sıra trafikte de önemli ölçüde rahatlama sağladığını kaydeden Başkan Çakır, “Dolayısıyla şehrin ulaşımı ile kavşak, kaldırım, çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte şehrimizin kimliği değişiyor. Çarmuzu yolumuzu Kuzey Kuşak yolumuza bağlıyoruz” dedi.

Çevre yolu ile Kuzey Kuşak Yolu arasındaki bağlantı yolunun toplam 2.6 kilometre uzunluğunda bir yol olduğunu söyleyen Başkan Çakır,  “7 metre genişliğindeki bu yolu geçtiğimiz dönem içerisinde yaklaşık 35 evi kamulaştırarak açma ve genişletme çalışması gerçekleştirkdik. Şu an itibariyle kalan 1300 metrelik alandaki çalışmalarımız devam ediyor. 

Bu yol güzergahında bulunan 22 evden 12 tanesinin müştemilat bedelleri ödenerek belli bir aşamaya getirildi. Bu bölgede de yol genişliğini 7 metreden 50 metreye çıkarıyoruz.  Çalışmalar tamamen bittiğinde Kuşak Yoluna bağlanan ana arter yolunu açmış olacağız” şeklinde konuştu.

Çarmuzu yolunun tamamlanmasıyla birlikte; Şehir Mezarlığı, Hal Binası, Hizmet Grupları Sitesi ve Galericiler Sitesinin trafik akışının buradan sağlanacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu yolun tamamlanması ile trafikte büyük bir rahatlama olacak. Aynı şekilde bu yolumuz Hatunsuyu’na kadar devam eden bir yolumuz. Hatunsuyu tren yolu üst geçidine kadar olan bölümü de açmayı planlıyoruz” dedi.

Malatya genelinde yapılan önemli çalışmalarla ilgili de kısa bilgiler veren Başkan Çakır, özetle şöyle devam etti: 

“Şu an Dilek bulvarı çalışmaları devam ediyor. Oradaki yolumuz da 3-4 katı genişletiliyor. Aynı zamanda Tecde yolu 50 metreye genişletiliyor. Güney Kuşak Yolunda da çalışmalarımız devam ediyor. Orada 2500 civarında mezarı nakletmek zorunda kaldık. Toki bölgesinde yol çalışmaları başladı. Ana arterlerin açılması ile birlikte Malatya’da trafikte önemli bir rahatlamayı sağlamış olacağız.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız