SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerçek Dostları Gördük!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:44:55
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kendisine rektör yardımcılığı görevi teklifi yapıldığını ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle böyle bir görevi kabul etmediğini söyledi. 
 
Özdemir, rektörlük seçimi sürecinde bir grubun "Kendi adayımızı çıkartacağız" şeklindeki çıkışına da üzüldüğünü söyledi. 
 
Malatya Life Dergisi'nin son sayısında röportajı yayınlanan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir, rektörlük seçimi öncesi ve sonrasıyla ilgili olarak ilginç değerlendirmelerde bulundu.
 
Rektörlük seçimini değerlendiren Ramazan Özdemir, "Rektörlük geçmiş bir seçim. Artık konuşmakta doğru olmaz. Aslında üniversitede bir seçim oldu ve taşlar yerine oturdu. Ama biliyorsunuz geçmiş seçimde Fatih Hilmioğlu'na karşı bir tek adayda birleştik. Şimdi 3 aday yarıştı ve demokratik bir seçimdi. Arkadaşlarda mevcut olan rektörün devam etmesinden yana oy kullandılar. Süreçte tabi ki ister istemez bir kırgınlığımız oldu. Çünkü geçmişte verilen bir söz vardı, bizim yanımızda birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımız vardı. Orada bir grup arkadaşlarımızın çıkıp, ‘biz adayımızı çıkaracağız’ demesine kırıldık. Gerçek arkadaşları, gerçek dostları gördük. Bizim kırıldığımız; birlikte yola çıktığımız, gönül birliği yaptığımız arkadaşların yanlış tutumlarıydı. Yoksa makam, mevki dediğiniz şeyler gelip geçicidir" ifadelerini kullandı.
 
"REKTÖR YARDIMCILIĞINI KABUL ETMEDİM"
Kendisine yapılan rektör yardımcılığı görev teklifini kabul etmediğini belirten Özdemir, şu şekilde konuştu:
 
"Rektör Cemil Çelik, dekanlığımız bittiğinde rektör yardımcılığı teklif etti. Kendi işlerimizin yoğunluğundan dolayı o görevi kabul etmedik. Bizim işlerimiz yoğun ve bu konuda insanların kafası karışabilir. Acaba gizli bir pazarlık mı oldu da Ramazan hoca ortaya çıkmadı diye. Allah'a şükür dik duruşumuz devam edecektir. Onun için şu anda yeni dönemde de görev alacak mısınız derseniz, şu an öyle bir düşüncem ve beklentim yok. Bir konuşmam da olmadı şu anda, kliniğimizde kendi işlerimizle uğraşıyoruz."
 
"ÜNİVERSİTEDE İSTİFA DİYE BİR ŞEY YOK"
Seçim sonrası durumu da değerlendiren Prof. Özdemir, "İstifa diye bir şey yok aslında, arkadaşlarımızın bir kısmı normal görevine döndüler. Yöneticilik görevinden istifa edip kendi kliniklerine veya kendi okullarına, fakültelerine döndüler. Tepki olarak ben istifa edeyim, yeni rektör seçildi istifa edeyim diyen kimse yok. Zaten şunu da insanların iyi görmesi lazım, geçmişle şimdiyi karşılaştırınca birçok arkadaşımız kadro alamıyordu. Şimdi yönetimle birlikte kendi fakültemiz de dahil olmak üzere bir çok insana kadro verdik. İnsanların bunları da yan yana koyması lazım. Hükümet kurulduğunda yeni kabine oluşturuluyor, yeni kabine siz olursunuz, ben olurum, başka biri olur, ama herkes gelir istifasını sunar. Başbakan yeni kabineyi atadığı zaman birileri olur, birileri olmaz bunda da demokratik yollar vardır. İnsanlar bunu değişik şekilde yönlendiriyor, değişik şekle koyuyorlar. Bu kesinlikle böyle değildir. Rektör Cemil Çelik seçildiğine göre başarılıdır. Bu seçimde karşısında 2 adayla mücadele etti ve sonuçta karşılıklı mücadeleyi kazandı. İşte bu başarıdır. İyi işler yapıyor zaten üniversiteye bakarsanız. Ben de kampüste yaşıyorum. Kampüsün içerisinde gördüğünüz insanlar aynı insanlar, çalıştığınız ortam aynı ortam, aynı insanlarla çalışıyorsunuz, mesaiden sonra gidiyorsunuz yine aynı insanlar. Oradaki insanların illa kampüsteki lojmanlarda oturması gerekmiyor. Sosyal açıdan, aslında şehirle ya da şehrin atmosferiyle birlikte olmamız lazım" dedi.
 
Prof. Ramazan Özdemir, şu andaki hayalinin Turgut Özal Tıp Merkezi’ne Fizik Tedavi Rehabilitasyon (FTR) Merkezi ve Onkoloji (Kanser) Merkezi kurulması olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız