SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerçek Gibi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Özel Gözde Hastanesi tarafından gerçekleştirilen sivil savunma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi bir konuşma yapan Hastane Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, “Bildiğiniz üzere iç içe yaşamaya mecbur olduğumuz savaş ve afetlerden en az zararla kurtulmamız; kişilerin, birimlerin ve ülkelerin hazırlıklı ve örgütlü olmasından geçer. Doğal afetlerde ölümler ya da yaralanmalar olabilir. Ancak insanların sivil savunma konularında bilgili olmaları zararın en alt seviyelerde atlatılmasını sağlar. Bu nedenle Gözde Sağlık Grubu olarak, personelimizi oluşabilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olmaları konusunda eğitimlerden geçiriyoruz. Sivil savunma konularında bilgi edinip, hazırlıklı olmak, savaş ve afet etkilerinde en büyük sigorta olmuştur. Biz de Gözde Sağlık Grubu bünyesinde düzenli olarak personelimizi seminerlerle bilgilendiriyoruz. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda düzenlediğimiz deprem eğitimi sonrası bugünde yangın, kurtarma ve sivil savunma konusunda profesyonel ekipler tarafından bir eğitim verilecek. Ben, bu tatbikattan personelimizin en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum. Dileriz ki öncüsü olduğumuz bu tatbikat diğer kurumlara da örnek teşkil eder” dedi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ise, ilk defa özel bir hastaneyle ortaklaşa tatbikat yaptıkları ifade ederek, “Kurumlarımızın bu konulardaki özverileri bizleri çok sevindiriyor. Yangın denilen hadise mutlaka bir kıvılcım ile başlar ve büyür. Eğer başlangıçta doğru müdahale edilmezse yangının büyümesine sebebiyet verilebilir. Bundan dolayı eğitim önemlidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tatbikata geçildi. İtfaiye ekipleri, İnönü Üniversitesi kurtarma ekipleri ve Gözde Hastanesi iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale edip, yaralıları kurtardı. Sivil savunma ekipleri hasta kurtarmaya yardım ederken, hastalar ve yaralılar ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi.

Tatbikat çevredeki vatandaşların büyük ilgisini çekerken, tatbikat sonrası hastane personeli büyük alkış aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız