SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçek Gündem Tartışılmıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı 8 Nisan'da Ankara'da yapacakları eyleme davet ederek, "Baykal, partisini kapatmadan eline bayrağını alarak partimizin eylemine katılsın" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, partisinin il başkanı İbrahim Demirhan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Macit, Türkiye için 2007 yılının önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısında çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'de son 4 yıl içerisinde 3 milyondan fazla insanı kırsaldan büyük şehirlere göç ettiğini ve bunu en büyük sebebinin de tarım politikaları olduğunu belirten Macit, "201 yılında 11 milyon dolar olan şeker ithalatı, bugün 44 milyon dolara çıkmış durumda. Sınırlar yol geçen hanına döndü. 1 milyon ton şeker kaçak olarak yurda giriyor. Bu pancar üreticisine darbe değil, balyozla vurulmuştur" şeklinde konuştu.

Üniversitelerin sorunlarına sahip çıkılarak çözümlenmediğini iddia eden Macit, hükümetin Kuzey Irak politikasını da eleştirerek, "Kuzel Irak'ta Türkler katliam yaşamaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin suni gündemlerle meşgul edildiğini belirten Macit, "Türkiye'nin gerçek gündemi işsizlik olmalı, işyerlerinin kapanıyor olması gündem olmalı" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren DSP Genel Başkanı Hasan Macit, "Baykal, halka gidemiyor, partisinin örgütüne gidemiyor. Meclisteki partisini grup toplantısında konuşabiliyor. Deniz Baykal, partisini kapatmadan bayrağını alarak 8 Nisan'da Ankara'da yapacağımız eyleme gelsin. O bizden partimizi kapatmamızı istemişti, ama biz onun partisini kapatmadan gelmesini istiyoruz" dedi.

CHP'yi yanlış politika yapmakla suçlayan Macit, Cumhurbaşkanının uzlaşı ile seçilmesini istediklerini dile getirdi. Macit, demokrasi dışı yaptırımlara ise karşı olduklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız