SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçek Hiç de Öyle Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdür Süleyman Karaman’ın Malatya'ya ziyaretleri sırasında “Hızlı tren güzergahına Malatya’da en kısa sürede dahil edilecek” taahütlerine rağmen geçtiğimiz yılın son günlerinde, Ocak ayında uygulanmak üzere Mavi Tren seferlerinin iptaline tepkiler sürüyor. TCDD Genel Müdürlüğünce verimli olmadığı gerekçesiyle Mavi trenin seferden kaldırılmasına tepki gösteren demiryolları çalışanlarının da üye olduğu Birleşik Taşimacılık Sendikası (BTS) yönetim kurulu tarafından, kararın kaldırılması için sürdürdüğü kamuoyu oluşturma çalışmaları çerçevesinde AKP il başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

AKP'YE SENDİKACI ZİYARETİ..
BTS Şube Başkanı Hasan Akdemir, İl Başkanı Mustafa Şahin'den Mavi Trenin tekrar seferlerine başlaması için hükümet düzeyinde gerekli çalışmaları yapmasını isterken, il başkanı “Milletvekillerimizle birlikte Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere ilgili tüm birimlerle görüşeceğiz” dedi.

BTS Şube Başkanı Hasan Akdemir, Mavi Trenin yolcu taşımadaki önemini vurgulayarak, “Kamuoyuna sanki geçici bir süreliğine Mavi Trenin kaldırıldığı yayılmıştır. Gerçek hiç de öyle değildir. Hükümet politikası olarak alınan bir karardır. Hükümet demiryolları ağı olarak sadece batıyı (Ankara-İstanbul) görüyor ve oralara yatırım yapıyor. Demiryollarının ekonomiye katkısı; başta petrol bağımlılığı gerektirmemesine ve çevre temizliğine katkısı başta olmak üzere, toprakların korunması, kaza ve can kaybı oranlarının sıfır düzeyde olması nedeniyle görünmez ekonomik yararları vardır ama hükümet, verimli olmadığı gerekçesiyle mavi treni seferden kaldırdı. Sizlerden istediğimiz Malatya’nın önemli miktarda ekonomik kaybına neden olacak bu kararın bir an önce kaldırılması için hükümet düzeyinde girişimlere başlamanızı rica ediyorum” diye konuştu.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin’de " Hükümetimiz karayollarında tarihte ilk kez 15 bin km. duble yol yaptı. Havayollarını da geniş kesimlerle tanıştırdı, böylece havayollarında sadece elitler değil tüm kesim yararlanıyor. Hızlı tren ile demiryollarına büyük bir yatırım yapıldı. Bizim de almış olduğumuz bilgiler Malatya'da dahil 14 ilde rantabl olmadığı için demiryolları üzerine yatırım yapılması planlandı. Devletin yaptığı bir hizmet olması dolayısıyla vatandaşımızın daha rahat ulaşım hizmetlerini elde etmesi için çalışılıyor. Buralar yeniden revize edilecek.”dedi. Bu arada, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, tren seferinin iptaliyle ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bir basın mensubunun “İlimiz demiryolu taşımacılık tarihinde kapanan Doğanşehir tüneli de dahil olmak üzere revize edilme gerekçesiyle trenler seferden kaldırılmamıştı. Bu karar gerçekten geçici mi?” ve “Kamuoyuna haftalarca önceden duyurulmasına rağmen 25 Kasım’da uyarı grevi yapan memurlara yönelik ‘vatandaşın özgürlüğünü kısıtladı’ gerekçesiyle cezalar yağdırıldı. Ama TCDD Genel Müdürlüğü uygulamadan 3 gün önce gönderdiği ve kamuoyuna duyurmadığı bir kararla Mavi Treni seferden kaldırdı. Bu vatandaşların trenle seyahat etme özgürlüğünü elinden alma olmuyor mu?” sorularına İl başkanı Şahin “Hayır hayır, kesinlikle seyahat özgürlüğünü engellemek değildir. Öyle bir şey olamaz zaten. Ticaret erbabı olanlar bilir, öncelikle kar edilen yere ağırlık verilir. Bir yere yatırım yaptığınızda işletmecilik noktasında talep olacaktır. Sivas'tan öteye yapılan yatırımların Malatya'ya kadar ulaştırılması ve Malatya insanımıza da bu hizmetlerin ulaşmasını arzu etmekteyiz. Bu konuyu gerekli yerlere ileteceğiz. Demiryollarıyla alakalı Malatya ve Doğu bölgesinde müşteri sıkıntısının olduğu söylendi. Bugün Sivas'a kadar olan bölgeyi en iyiye getirme gayreti içerisindeyken, belki önümüzdeki günlerde Malatya ve Doğu'ya sarkacak şekilde çalışmalarda yapılacaktır. Bugüne kadar ulaşım noktasında Doğu'yu hiç ihmal etmedik. Demiryolları noktasında kökten reddetme gibi bir durum söz konusu değil. Bu konuda gerekli görüşmeleri yapacağım" diye konuştu.

ASLANOĞLU'NDAN SORU ÖNERGESİ..
Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya- Ankara arasında sefer yapan Mavi Tren'in iptal edilmesi nedeniyle, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Aslanoğlu'nun önergesi şöyle:

"Malatya'dan geçen demiryolu ülkemizin Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'ya açılan kapısıdır.

Ankara-Sivas-Malatya- Van ve Malatya- Kurtalan hatları olmasına rağmen bu hattaki Mavi Tren seferleri iptal edilmiştir.

Bu nedenle;
1- Malatya'dan yapılan Mavi Tren seferleri hangi gerekçe ve nedenle iptal edilmiştir?

2- Acaba, 2014 yılında Malatya'dan, Erzincan'a ayrı bir hat yapıp Malatya'ya Erzincan üzerinden hızlı tren seferleri mi başlatmayı düşünüyorsunuz?

3- Acaba, TCDD Malatyalılara bir sürpriz yapıp, en kısa sürede hızlı tren seferleri mi başlatacak? Öyleyse bu uygulama ne zaman başlayacak?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız