SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçek İhtiyacı Belirlemek İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Almanya Büyükelçiliği Ekonomik İşbirliği Danışmanı Dr. Wilfried Euchner, Türkiye'de Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında sadece Almanya Büyükelçiliği'nde Ekonomik İşbirliği Danışmanı'nın bulunduğunu söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Alman kredi kuruluşu KfW işbirliği ile KOBİ kredi ve hibe programları hakkında toplantı düzenlendi. TSO Meclis Salonu'nda düzenlene toplantıya konuşmacı olarak Almanya Büyükelçiliği Ekonomik İşbirliği Danışmanı Dr. Wilfried Euchner, KfW Türkiye Direktörü Burkhard Hinz katıldı.

Almanya Büyükelçiliği Ekonomik İşbirliği Danışmanı Dr. Wilfried Euchner, Türkiye ile Almanya arasında 50 yıllık bir ekonomik ve sosyal alanda işbirliği olduğunu hatırlattı. Dr. Wilfried Euchner, "Başarılı giden işbirliğini KOBİ'lerde de sürdürmek istiyoruz. AB ülkeleri arasında sadece Almanya Büyükelçiliği'nde Almanya Ekonomik İşbirliği Danışmanı bulunmaktadır. Buda Türk-Alman mali işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. İki ülke arasındaki mali işbirliği yanında teknik işbirliği de bulunmaktadır" dedi.

Çevre alt yapı projelerindeki işbirliğinin son 10 yılda arttığını söyleyen Dr. Wilfried Euchner, 3 hafta önce Ankara'da hükümetler arasında gerçekleşen görüşmelerde KOBİ ve çevre alt yapı projelerine 50 milyon Euro'luk yeni anlaşmanın yapıldığını anlatarak, "Almanya'dan Türkiye'ye 1960'lı yıllardan bugüne kadar 3.4 milyar Euroluk kredi verilmiştir" dedi.

Almanya ekonomisinin de yüzde 95'ini Türkiye'de olduğu gibi KOBİ'lerin oluşturduğunu anlatan Almanya Büyükelçiliği Ekonomik İşbirliği Danışmanı Dr. Wilfried Euchner, Türkiye'deki KOBİ'lere sermaye desteği yanında bilgi birikimi transferi de yapacaklarını ifade etti.

AB hibe kredilerine bürokratik anlamda ulaşmanı çok zor olduğunu söyleyen Dr. Wilfried Euchner, "Sizin bölgenizdeki gerçek ihtiyaçları tespit edip, onlara göre çözüm üretmek istiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız