SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerçek Kimliği Bilinmiyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:03
Gerçek Kimliği Bilinmiyor!
A- A+ PAYLAŞ

Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un öldürülmesi olayında suikast emrini verdiği belirlenen PKK’nın bölgedeki Öz Savunma Birliği (ÖSB) Sorumlusunun kod ismini Azad Çüngüş olarak tespit eden güvenlik birimleri, bu şahısı fotoğraflarda teşhis etmesine karşın gerçek kimlik bilgilerine ulaşamıyor.

Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’a yönelik 19 Eylül 2012 tarihinde Adliye Lojmanları girişinde şehit edilmesi emrinin PKK’nın bölgedeki ÖSB Sorumlusu Azad Çüngüş kod adlı militanın verdiğini tespit eden güvenlik birimleri, bu şahısın kırsal kesimde çekilen fotoğraflarına da ulaştı. Ancak, tüm çalışma ve soruşturmalara karşın Azad Çüngüş kod adlı militanın gerçek ismi ve kimlik bilgilerine güvenlik birimleri ulaşamadı. PKK’nın ÖSB Ovacık bölgesinden sorumlu Azad Çüngüş'ün gerçek isminin belirlenmesi için Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır bölgelerinde güvenlik birimlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi.

Güvenlik birimleri Azad Çüngüş kod adlı bölge sorumlusunun Kandil ile yaptığı telsiz görüşmesi deşifre edilmiş ve Kandil'e suikast olayını kendilerinin yaptığını ilettiği belirlenmişti.

Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayına ilişkin olarak Malatya TMK 10. maddesi ile Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 Kasım 2013 tarihinde Ovacık ilçesinde düzenlene operasyonda 6 kişi tutuklanmıştı. Ovacık ilçesinde bugün yapılan operasyonda ise 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız