SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçek Sorunlarla Uğraşılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, "Sadece yapay düşmanlar meydana getirerek insanımızı mutsuz etmekten öteye geçmeyen bu tartışmalar en kısa zamanda bitirilmeli, kadınımızın ve öğrencilerimizin gerçek sorunlarıyla uğraşılmalıdır" dedi.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında türban sorununa temas eden CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, AKP'nin türban tavrının sıradan bir kılık kıyafet sorunu olmadığını iddia ederek, "Masum taleplerin maske olarak kullanıldığı bilinçli bir planın parçasıdır. Laikliği yok etmenin adımlarıdır. Türkiye'nin anayasal çizgisi değiştirilmeye ve siyasal bir simge haline gelmiş türban meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. 50 yıl önce türban sorunu var mıydı? Şimdi neden birden bire ortaya
atıldığını oturup düşünmemiz lazım. Maalesef birçok aydınımız ve yetkilimiz bunları görememektedir" iddialarında bulundu.

"Yapılmaya çalışılanları din adına gösterip inançlı vatandaşlarımızı kullanarak siyasal amaçlarını gerçekleştirmeye, Cumhuriyetimize son vermeye çalışıyorlar" iddiasında bulunan Berktaş, "Konuyu türbana indirgeyenler, dine hizmet etmiyor, ettiklerini sananları da yanıltıp dinin gerçek önemini unutuyorlar. Türbanı bu bağlamda değerlendirmenin ne kendimize ne İslam dünyasına yararı var. Sadece yapay düşmanlar meydana getirerek insanımızı mutsuz etmekten öteye geçmeyen bu tartışmalar en kısa zamanda bitirilmeli, kadınımızın ve öğrencilerimizin gerçek sorunlarıyla uğraşılmalıdır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız