SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerçekle İlgisi Yok!"

A- A+ PAYLAŞ
Doğalgaz dağıtım şirketi AKSA A.Ş,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un kış şartlarının yaşandığı bugünlerde kent merkezindeki birçok okulda hala doğalgaz dönüşüm çalışmalarının tamamlanmamasının sorumlu kurumlarından biri olarak şirketlerini göstermesinin gerçekle ilgisi olmadığını belirterek, okullardaki doğalgaz bağlantı durumu hakkında güncel listeyi yayınladı. 
 
AKSA A.Ş.’nin açıkladığı listeye göre Malatya kent merkezinde doğalgaz dönüşüm çalışmaları Eylül-Ekim ayında başlatılan 6 okula doğalgaz verilmeye başlanırken, 14 okula ise henüz doğalgaz verilemedi. Doğalgaz verilmeyen okulların 9’u ile abonelik sözleşmesi henüz yapılmazken, bir okulun abonelik talebi de tesisatındaki sorunlar nedeniyle reddedildi. 
 
AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un ‘Okullarda kullanılan sayaçlar, evdekiler gibi değil. Sanayi tipi sayaçlar olması gerekiyor. Bu da Doğalgaz şirketi AKSA’da yok. Firma sipariş verdi. Gelince takılacak’ şeklindeki açıklamasını yalanlayarak, okullara doğal gaz bağlanması konusunda yaz mevsimi boyunca herhangi bir talep gelmediğini, taleplerin okulların açıldığı Eylül ayından sonra gelmeye başladığını açıkladı. 
 
Açıklamada Eylül ve Ekim aylarında okullar için gelen taleplerin şirketin tüm olanakları kullanılarak en kısa sürede karşılandığı belirtilerek, abonelik talebi yapılan okulların talep tarihi, doğalgaz kullanım sözleşme tarihi ve doğalgazın kısa sürede verildiğine ilişkin süreç çizelge halinde verildi. 
 
Doğalgaz dönüşüm ihaleleri ve tesisat yapımı ile ilgili sürecin şirketleri ile ilgisinin bulunmadığı vurgulanan açıklamada daha sonra şöyle denildi: ‘Doğalgaz Piyasası Kanunu Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde ve İç Tesisat Uygulama Kriterleri’nde belirtiliği üzere, doğalgaz tesisatlarının yapılması için gerekli olan prosedür önce abone olmak ve projeyi onaylatmak, onaylı projeye uygun olarak tesisata başlanmasıdır. Daha sonra doğalgaz kullanım sözleşmesi yapmak tamamlanan tesisatın gazının açılması için tesisatın kontrolü talebinde bulunulmasıdır’ 
 
AKSA A.Ş. açıklamasında okulların soğuk şartlarda eğitim yapılmaması için şirket personelinin gece geç saatlere kadar yoğun bir şekilde çalıştığı vurgulandı. 
 
OKULLARDAKİ DOĞAL GAZ SORUNUNDA SON DURUM 
 
Fatih İlköğretim Okulu Gaz verildi. 
Fırat İlköğretim Okulu Gaz verildi. 
Hayrettin Sönmezay İ.Ö. Gaz verildi
Sümer İlköğretim Okulu Gaz verildi
Barbaros İlköğretim Okulu Gaz verildi. 
Petrol Ofisi İ.O. Gaz verildi.
 
Kolukısa Anadolu Lisesi Sözleşme yapıldı, henüz gaz verilmemiş. 
Elmasuyu İlköğretim Okulu Sözleşme yapıldı, henüz gaz verilmemiş.
VakıfBank İlköğretim Okulu Sözleşme yapıldı, henüz gaz verilmemiş.
Dilek Anaokulu Sözleşme yapıldı, henüz gaz verilmemiş.
Dilek Lisesi Sözleşme yapıldı, henüz gaz verilmemiş.
 
Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Henüz sözleşme yok. 
İnönü İlköğretim O. Henüz sözleşme yok. 
TOKİ Kayısı Kent Lisesi Henüz sözleşme yok. 
Yahya Kemal Beyatlı İ.O. Henüz sözleşme yok. 
Hanımınçiftliği İ.O. Henüz sözleşme yok.
Karakaş Anaokulu Henüz sözleşme yok. 
Mustafa Necati Anaokulu Henüz sözleşme yok. 
Ş. Orhan Bakış Anaokulu Henüz sözleşme yok. 
 
Akmercan Anadolu Lisesi Tesisatı Reddedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız