SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerçekler Acıtır!.

A- A+ PAYLAŞ

Hani eskilerden bir tabir vardır “şuyuu vukuundan beter” diye. Yani dedikodusunun bile yapılması gerçek olmasından beter anlamına gelir. Malatya’da da bugünlerde böyle bir süreç yaşanıyor. Oysa yaşananlar gerçek.. Ve gerçekler acıtır, yüzleşme ise rahatlatır…  

 

Zaman Yüzleşme Zamanı…

Ortada gözle görülen bir haksızlığın yazılıp çizilmesi, hatta yazıp çizenlerin neredeyse‘suçlu’ ilan edilmesi toplumsal bir hastalığımız aslında… (suçluluk psikolojisi; montaj bunlar montaj...!)

 

Sevgili dostlar bizler çamurlara bata çıka oynardık oyunlarımızı. Ama hiç kirlenmezdi yüreğimiz. Kaynardı kara kazanlarda kirlilerimiz; sonra yüreğimiz gibi tertemiz olurdu. Sabun kokardı… Sabun kokardı çocukluğumuz...

 

Gelin ellerinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe bir yolculuk yapın… Malatya’nın Malatya olduğu yıllara gidin… Ve şu soruyu siyasi şapkanızı bir kenara koyarak kendinize sorun bakalım..

Kim mutlu ? 

 

Egomuza kurban ettiğimiz gerçekler, yitirdiğimiz değerlerle hesaplaşmamız vicdanla başlar. Vicdan, içimizdeki hâkim, karşımızdaki savcıdır bir bakıma. Onunla verdiğimiz mücadelede hileye yer yoktur çünkü… Ve biz insanoğlu günahlarımızdan çok sevaplarımızı hatırlamaktan hoşlanırız. Kendimizi bu yolla arındırmaya, geçmişin yüklerinden kurtulmaya çalışırız… Bu da bir başka paradokstur ya neyse…!

 

Hayat, hiçbir mevzuata uymaz; hayat akışkandır ve sürekli değişir… Zihniyetin değişimi, hayatın değişimini geriden izler; bazen bu değişime uyar bazen de direnir.

 

Bazen pişmanlık duyar insan, yaptıklarından ya da yapamadıklarından... Ne kırıklıklar, ne yıkımlar yaşarız hayatımızda. Hepsi birer tecrübe olur, acı birer tecrübe. Öyle zamanlar olur ki, artık tecrübe istemiyorum. Önüme bakarak mutlu bir yaşam diliyorum der insan… O yüzden hatayı kabul etmek ve hatadan dönmek, hiç hata yapmamaktan daha büyük bir erdemdir…

 

Şair ne demiş;

Bazen yaşar insan güzel bir mekanda

ya da, çamur içinde

hayatı ise baktığı gözlük kadardır...

 

Sağlıcakla kalın…

 

Suat KOZLUKLU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız