SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerçekler Hiç de Öyle Değil!"

0
Güncellendi - 2018-01-08 03:30:44
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, 2017 yılında en az 2006 emekçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini belirterek “OHAL işçiye güvencesizlik, tedbirsizlik, örgütsüzlük ve sonuçta iş cinayeti olarak dönmektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ISİG Meclisi tarafından açıklanan İş Cinayetleri rakamlarının ardından yaptığı açıklamada “Türkiye’nin çalışma hayatına esnek çalışma sistemi, özelleştirme uygulamaları, güvencesiz çalışma yöntemleri, sendikasızlaştırma, kayıt dışı çalışma gibi sorunlarının yanına son yıllarda iş cinayetlerinin de eklendiğini belirterek, sorunları çözüm beklerken artan emekçiler, emekten yana politikalar üretilip bunun hayata geçirilmesi umudunu iyice yitirmiştir.” dedi

EMEK KARŞITI POLİTİKALAR OHAL/KHK İLE ARTTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  OHAL/KHK uygulaması emek karşıtı politikalar üretmek için kullanıldığını kaydederek “2016 yılında 1970 olan tespit edilebilen iş cinayeti sayısı , 2017 de 2006’ya çıkmıştır. 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından işçi ölümlerinin yüzde 10 arttığı düşünüldüğünde, OHAL işçiye güvencesizlik, tedbirsizlik, örgütsüzlük ve sonuçta iş cinayeti olarak dönmektedir. Türkiye’nin emek cephesi OHAL ile birlikte çok daha kötü bir dönem yaşamaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

GERÇEKLER HİÇ DE ÖYLE DEĞİL

AKP’nin bürokratları ısrarla iş cinayetlerinde azalma olduğunu söyleseler de gerçekler hiç de öyle değil” diyen Ağbaba, “ Kamuoyuna açıklanan rakamlar ile gerçekte iş kazalarından dolayı hayatını kaybeden işçi sayısı çok farklı. Üstelik iş kazalarının neredeyse 2-3 katı büyüklükte meslek hastalıklarına yakalanan emekçiler de değerlendirildiğinde iş yaşamının içinde bulunduğu durum çok net görülecektir” dedi.

2 MİLYON ÇOCUK İŞÇİ

Ağbaba açıklamasının devamında “2012 yılında 601 bin olan çocuk işçi sayısının, 2017 yılında  kayıt altına alınmayan çocuk işçiler ve çıraklarla birlikte 2 milyona yaklaştığı belirtiliyor. Çalışan her 10 çocuktan 8’i kayıt dışı çalışıyor. Öte yandan iş cinayetlerin en masum kurbanları da maalesef çocuklarımız. 2017 yılında çalışırken hayatını kaybeden çocuk sayısı 60. Henüz 18 yaşını bile göremeden bu hayattan koparılan çocuklarımızın çok ağır şartlarda çalıştırılmasının en önemli sebebi yanlış sosyal politikalar, yanlış emek politikaları, yokluk ve yoksulluktur.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız