SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçekten Çok Üzüldüm"

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig takımlarından Malatyaspor yeni dönem hazırlıklarını sürdürüyor.

Orduzu Pınarbaşı Tesislerinde teknik Direktör Kadir Özcan yönetiminde günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürüren Malatyaspor’da eksik futbolcu bulunmuyor.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Kadir Özcan, son kongrede yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Malatyaspor’un büyük bir camia olduğunu belirten Özcan, “Ben hep söylüyorum. Malatya dışardan çok ayrı bir camia olarak görünüyor ama, içine girdiğiniz zaman bazı şeyleri anlıyorsunuz. Bu insana hakikaten üzüntü veriyor. Kamptayken bu yönetim boşluğu başladığında biraz sıkıntıya düştük. Bir iki transfer daha yaparak, yolumuza devam edecektik ancak, iki oyuncu daha kaybettik. Olmadı. Ama, ne olursa olsun, bu futbolcular aslanlar gibi hiçbir şeye meydan vermeden çalıştılar. Yönetim boşluğunu ve maddi sıkıntıları düşünmeden futbolcular aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çocukları alınlarından öpmek lazım. Bunun aynı şekilde oynayacağımız maçlarda da olacağına inanıyorum. Düzgün, düzeyli ve Malatyaspor’a layık çocuklar hepsi. Burada Malatyalılara büyük görev düşüyor. Dışardan Malatya çok büyük bir potansiyeli olan büyük bir camia olarak görünüyor. Bende böyle düşünüyorum. Yoksa, benimde burada işim olmazdı. Problemleri oyunculara yansıtmadan devam edeceğiz. Malatya kamuoyuna büyük işler düşüyor. Bunlar söylenmez ama diğer takımlara bakıyorsunuz siyasiler ve bakanlar destek veriyor. Malatya’nın arkasında hiç kimse yok. Karamsarlığada düşüyoruz. Malatya’nın bu işin üstesinden gelmesi gerekiyor. Küçük kesimlerin bu işi engellememesi gerek. Birazcıkta toplumda tüm bireylerle hareket etmek gerekiyor. Böyle bir kentte oluşumun olmaması beni son derece üzüyor. El birliğiyle bu sıkıntıları aşmamız lazım, aşacağımıza da inanıyorum” dedi.

Tecrübeli teknik adam, futbolcuların aynı tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Ben herşeyden önce oyuncularıma son derece güveniyorum. Futbolcular büyük fedekarlık ve gayret içerisindeler. İdamanlar da hiç bir şey yansıtmadan çalışıyorlar. Benim olduğum yerde takımdan kolay kolay kopma olmaz. Kamptan da futbolcuları istesem göndermezdim ama kızdığım için gönderdim. Futbolcular hocam ben takımdan ayrılmak istiyorum dediği zaman, ben gönderirim. Gitmek isteyenin karşısında ben kal demem. Bugüne kadar futbolcularımdan bu yönde bir talep bulunmadı. Ama ne kadar dayanabiliriz. Geçen senede bu sıknıtlar yaşandı ve tehlikeler atlatıldı. Nasıl oluyor da Malatya’da hiç kimse gelin bu işe sahip çıkalım diyemiyor. Gerçekten çok üzüldüm. Neden bunlar oluyor, inanın anlamış değilim. Anladığım bir şey var, burada bir kesim bu işi kaşıyor. Biz gerekli mücadelemizi veriyoruz. Parasal anlamda konuşmak istemiyorum. Maddi sıkıntılar var, kimi futbolcular arabasını satıyor. Ben herşeye açığım. Bu çocularda aslanlar gibi mücadele ediyorlar.

Lisans konusu da önemli. Bunun üstesinden gelinir. Bu problem de bir şekilde çözülür. Bana göre bu takım da moral ve motivasyonu üst düzeyde tutarsak, sıkıntılara rağmen takım iyi olur. İki transfer daha yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Takımın kaptanı Murat Duman ise, “Malatyaspor’un bu durumda olması bizi üzüyor. Kongrede yaşananlar Malatya’ya yaşanmadı. Malatyaspor büyük bir camia. Burada çalışan futbolcualr bu işin bilincinde, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir an önce bazı şeylerin belli olması gerekiyor. Malatya kamuoyu bir araya gelerek, oyuncuların kafasından soru işaretlerini silmeleri lazım. Futbolcualr nolacak diye bizlere soruyor. Biz yeni gelen arkadaşlarımızı motive etmeye çalışıyoruz. Kalan futbolcular canı gönülden çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, artık bu konunun netlik kazanması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız