SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerçekten Lezzet Harikası.."

0
Güncellendi - 2017-11-08 03:22:48
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasınca (GARO) "Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları" sloganıyla başlatılan "3. Gurme Gastronomi Eğitim Programı" kapsamında gastronomi rehberlerine Malatya'da eğitim verildi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO)  Başkanı Mehmet Severoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin son yıllarda gastronomi turizmi ile ön plana çıktığını belirtti.

Gaziantep'in UNESCO'ya gastronomi şehri olarak girmesiyle gastronomi rehberi açığı oluştuğunu belirten Severoğlu, bunu gidermek amacıyla  başlattıkları program kapsamında kentte eğitim verdiklerini kaydetti.

Eğitimlere Sivas'tan başladıklarına işaret eden Severoğlu, Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan sonra çalışmaların Gaziantep'te son bulacağını dile getirdi. Severoğlu, 8 gün sürecek eğitimlerde teorik bilgilerin aktarılmasının ardından uygulamalara geçtiklerini dile getirdi.

Severoğlu, rehberlerin artık mutfak ve yemek kültürünü de kente gelen ziyaretçilere aktardığını belirterek, "Malatya mutfağında bulgur ve kayısı kültürü çok önemli. Bu iki ürün, kentin koşan ürünü. Malatya kayısının başkenti, Kayısıyı dünya ülkelerine daha fazla tanıtmalıyız. Bulgur burada diğer Anadolu şehirlerinden daha farklı kullanılıyor. Et yemekleri de kentte öne çıkıyor, kağıt kebabı, tandırı, gereli kebabı gibi müthiş lezzetlerini de insanlarla tanıştırmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Kente has kiraz yaprağı sarmasının tadının farklı olduğunu anlatan Severoğlu, şöyle devam etti:

"Kentte sadece kiraz yaprağı değil, çok farklı yapraklarla sarma yapılıyor. En öne çıkanı kiraz yaprağı. Gerçekten lezzet harikası kiraz yaprağı sarması. Yerken bir tabak daha isteyerek keyifle tüketiyorsunuz. Satın almaya kalktığınızda güçlük yaşıyorsunuz, sezonunda yaprağın kilogramını 20 liraya satıyorlardı. Asma yaprağından çok daha ince zarif ve ağızda patlamalar yaratan bir sarma türü."

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, GARO'nun eğitim programına Valiliğin ev sahipliğini yaptığını aktararak, programa katılanların şehrin yemek kültürünü çok beğendiği ifade etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız