SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerçekten Malatya Okuyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 79 bin öğrencinin 120 günde 585 bin adet kitap okuduğu bildirildi.

Malatya Okuyor Kampanyası nedeniyle 2009-2010 öğretim yılı ödül töreni düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'ndaki törene Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Süheyla Ünal, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, başarılı bir kampanya sürdürüldüğünü belirterek, "Hem öğrenciler, hem öğretmenler, hem veliler okudular. Bütün Malatya okudu. Gerçekten Malatya okuyor, öğrencilerimiz okuyor. Malatya kamuoyuna ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Diğer uluslarla kendimizi kıyasladığımızda gerçekten az okuyoruz. Bu kampanyayı devam ettireceğiz ve çocuklarımız sürekli okuyacaktır" dedi.

Vali Ulvi Saran'da, "Hepimiz bilmekteyiz ki, insan hayata hazırlanmaya başladığı, çocukluk döneminden itibaren sosyal topluma ailesi ve eğitim kuruluşları aracılığı ile hazırlanır. Bir önemli alışkanlık vardır ki, insanı hayata hazırlama yönünde diğer etkenlerden daha fazla etkileri vardır. Buda okumadır. Okuma insanı hayata kendi zihni çerçevesinde, hayatın bütün zorluklarını kendi inisiyatifi ve algılaması çerçevesinde aşması için çok önemli bir dünyanın kapılarını açmaktadır" diye konuştu. Vali Saran,
Malatya Okuyor Kampanyası'nın Milli Eğitim Bakanlığınca örnek alınacağını vurguladı.

Tören yapılan salona, "79 bin öğrenci, 120 günde 585 bin adet kitap okudu" ifadesini yer aldığı pankart asıldı.
Törende, en fazla kitap okuyan velilere, öğrencilere, en iyi kitap okuyan öğrencilere ve en fazla kitap okunan okullara leptop bilgisayar hediye edildi. Törende okullarında kitap okumada başarı sağlayan 260 öğrenciye çeyrek altın hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız