SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gereğini Yapmaya Geldik'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya teşkilatı tarafından her hafta gerçekleştirilen Nöbetçi Vekil uygulamasının bu haftaki nöbetçi milletvekili Ömer Faruk Öz oldu.

AKP il binasında düzenlenen Nöbetçi Vekil toplantısında Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve İl Başkanı Ahmet Çakır katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın açıklaması yapılarak, gündemdeki sorunlar değerlendirildi.

İl Başkanı Ahmet Çakır, Malatya gündeminde su sıkıntısı ve kentsel dönüşüm projesi konusunun konuşulduğunu belirterek, "Sulama suyu problemi vekillerimizin yaptıkları çalışmalar ile çözüme kavuşturuldu. Malatya bölgemizde kentsel dönüşüm sorunumuzda bir hayli gündemde yer aldı. Bu konuda vekillerimizinde yer aldığı bir toplantı yaptık. Vatandaşarımızın mağdur edilmemeleri konusunda çalışmalara başladık" dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, Malatya gündeminde yer alan sorun ve çalışmalar ile ilgili olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, "Kentsel Dönüşüm Projesi 1.5 - 2 aydır vatandaşların ciddi sıkıntı çekmelerine neden oldu. Tabi değişik siyasi partilerin liderleri ve temsilcileri projenin uygulanacağı mahallelerde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar vatandaşlarımızın kafalarında soru işareti bıraktı. Biz vatandaşlarımız ile bir araya gelerek, bir toplantı yaptık. Vatandaşlarımıza taleplerini sorduk. Biz parti olarak projenin şehrin estetiğine uygun yeniden yapılandırılmasının hayırlı olacağı inancındayız. Fakat, insanlarımızın da mağdur edilmemesi kanaatindeyiz. İnsanlarımızın mağdur edilmesini önleyeceğiz. Bölge halkı sorun yaşamadan, rahata erecek" şeklinde konuştu.

Malatya'da yol yapımları konusuna da değinen Öz, "Doğu'dan Batı'ya uzanan Darende de 85 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Biz 45 milyon YTL'lik ihale bedelini 158 milyon YTL'ye çıkardık. Bölünmüş, duble yol ve 1800 metrelik tünelin yapımına başlanacak. Ayrıca, Beylerderesi viyadüğünde gerek teknik gerekse, ekonomik nedenlerden dolayı ilerleme sağlanamamıştı. Buraya 8.5 milyon YTL ödenek ayrıldı ve viyadüğün yapım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Hatırlayacağınız üzere, Arapgir-Divriği yolunda meydana gelen trafik kazasında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu yolun yapılması konusunda çalışmalarımız sonuç verdi. Arapgir- Divriği yolu 1 ay içerisinde düzeltilecek ve kullanıma açılacak. Havaalanı yolumuz bu yıl içerisinde tamamlanacak. Havaalanımızın yedek pistinin ihalesi yapıldı. 25 milyon YTL ihale bedeli ile yedek havaalanı pistimizin yapımına başlanacak" dedi.

Öz, Şeker Fabrikası üzerine yapılacak hastaneyle ilgili olarak da, "Hastanemizle ilgili son noktaya geldik. Şuanda proje aşamasındayız. 1-2 kişilik oda sistemi yapacağız. Sağlık Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. 850 yataklı hastanemizin yapımına en geç 2009 yılı'nda başlanacak. Öte yandan, aynı arazi üzerinde Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneside yapılacak" ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın kamu yatırımları konusunda en çok desteği aldığını öne süren Öz, "AK Parti kapatılma süreci içerisinde 5 aylık bir belirsizlik yaşadık. Ancak, bu dönem sona erdi. Tekrar çalışmalarımıza başladık. Biz siyaset yapmak için değil, gereğini yapmak için geldik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız