SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerçek Manada Eğitime Yatırım Yaptık"

0
Güncellendi - 2018-06-13 06:53:21
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Politikalardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Türkiye'de eğitime ayırmış olduğumuz bütçe şuanda 2002 bütçesinin neredeyse tamamına yakını. Bir yıllık Türkiye bütçesini biz şuanda sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine ayırmış vaziyetteyiz. Malatya'ya ayırdığımız ve yaptığımız hizmetler yaklaşık 1,5 katrilyon" dedi.

Çalık, Battalgazi Tarım Meslek Lisesi Kampusu'nda yapılan Görme Engelliler Okulu ile 16 derslikli Battalgazi Mesleki Lisesi, spor salonu ve çok amaçlı atölye inşaatında incelemede bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte ziyaret ettiği Görme Engelliler Okulu'nun inşaatının projesini inceleyerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Görme Engellileri Okulu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Battalgazi İlçesi Görme Engelliler İlköğretim Okulumuzun 2016-2017 eğitim-öğretim yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın katkılarıyla ailelerimizin cumhurbaşkanımızı ziyaretiyle yapılması kararı alındı. 12 derslikli okulumuz, görme engelliler için hazırlandı. Sadece ilimizdeki kapasite değil çevre illerdeki görme engelli çocuklarımızı da alabilecek bir kapasiteye sahip. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başında hizmete almış olacağız. 100 kişilik Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi bitme aşamasına geldi. Aynı zamanda 12 derslikli Özel Eğitim ve İş Okulumuzun inşaatı devam ediyor 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete alacağız. Projelerimiz tamamlandığında ilimizde özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerimizin her düzeydeki eğitim-öğretim imkanları sağlanmış olacak. Kapasitemiz geniş, sınıflarımız ferah olacak. Bütün özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımıza bu hizmeti sunmuş olacağız" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise kampusun içerisinde 6 okulun olduğunu kaydederek, "Turgut Özal Üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütüyor. Görme engellilerimiz ile ilgili okul projesi Malatya'mız için önemli bir kazanım. Bu okulumuz sadece Malatya'ya değil çevre illere de hizmet verebilecek pansiyonu olan, 12 derslikli bir okulumuz. Görme engelli çocuklarımız burada eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunarak, hayatlarını hem kendi he de aileleri açısından kolaylaştırmak açısından da önemli bir kazanım" diye konuştu.

Sosyal Politikalardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da sosyal devlet anlayışı içerisinde AK Parti olarak bir çok sosyal politikalar ürettiklerini dile getirdi.

Sosyal devlet anlayışının içerisini doldurmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok önemli politikalar ürettiklerini kaydeden Çalık, "Sosyal politikalar çerçevesinde en önemli çalışma insan hakkı ihlallerinin ortadan kaldırıldığı projelerle eğitimin önündeki engelliler kaldırmak oldu. Bu anlamda engellilerimizin istihdam, eğitim, ulaşılabilir olabilme haklarını teslim edebilmek için çok ciddi mücadeleler verdik. En önemlisi de özellikle engelli çocuklarımıza evde bakımları için verilen aylıklar ile birlikte ailelerimizin bizden en çok istediği çocuklarımızın eğitim alabilmelerinin önündeki engellileri kaldırmayı talep etmeleriydi. Bu vesileyle hem kaynaştırma okullarımızda engelli çocuklarımızın eğitimini sağladık hem de özel engellerine yönelik okullarımızı hem Malatya hem de Türkiye'de inşa ettik. Öncelikle Malatya'mızdaki engelsiz erişim sağlayabilecek okullarımızın inşasına çok önem verdik. İşitme Engelliler Okulumuz Malatya'mızda var. Otistik çocuklarımızla ilgili küçük bir okulumuz vardı. Ailelerimizin bizden talebi Malatya'mıza yakışır ve bölgeye hitap edecek bir otistik çocuklar okuluydu. Bu vesileyle bölgemizde tek olan bir otistik çocuklar okulunu Malatya'mıza kazandırdık. Yeşilyurt'ta yaptığımız incelemelerde Otistik Çocuklar Okulumuz nasip olursa 2018-2019'da eğitime girmiş olacak. Bizde çocuklarımız ve velilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Çalık, Görme Engelliler Okulu'nda bütün detayların düşünüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi: "Battalgazi bölgemizde eğitim kompleksi haline gelen Ziraat Meslek Liselerinin, Meslek Yüksek Okullarının ve görme engellilerimize yönelik yapmış olduğumuz okulun içerisinde bulunduğu bu eğitim kompleksinin Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Görme Engelliler Okulumuz ile ilgili olarak Beyazay Derneği'nin değerli yöneticileri, okula giden öğrencilerimiz, bizim çevremizdeki 5-6 yaşındaki çocuklarımızın gelip, 'Ben okumak istiyorum. İlkokul ve ortaokuldan sonra liseye de gitmek istiyorum' cümleleri, daha sonrasında milletin sesine kulak veren liderimiz, cumhurbaşkanımızın talimatıyla Malatya'mıza bir Görme Engelliler Okulu kazandırıyoruz. Görme Engelliler Okulumuz diğer okullardan çok farklı. Girişinden çıkışına kadar görme engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımızın rahatlıkla eğitim alabilecekleri bir mekan haline gelecek. Sadece sınıf ve derslik değil aynı zamanda burada bulunan atölyelerimizle, bilgisayar odalarımızla, laboratuarlarımızla, dinlenme odalarımızla ve bölgeden gelecek görme engelli çocuklarımızın kalacakları pansiyonla birlikte bölgemize kazandırılmış olacak. Engellilerin eğitimi, erişimi, istihdamı ve onların bakımıyla ilgili her türlü sorumluluğu sosyal devlet anlayışı içerisinde 16 yıldır üzerimizde taşıdık ve gereğini yerine getirdik."

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIM YÜZÜMÜZÜN AKI"

Çalık, daha sonra beraberindekilerle 16 derslikli Battalgazi Mesleki Lisesi, spor salonu ve çok amaçlı atölye inşaatında incelemede bulundu.

Çalışma hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, lisenin 16 derslikli olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da eğitim-öğretimin içerisinde mesleki ve teknik eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek, Battalgazi Tarım Meslek Lisesi kampus alanı içerisinde bulunan 6 okulun eğitim-öğretime başlayacak olmasının önemli olduğunu belirtti.

Sosyal Politikalardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise eğitimin Türkiye'de en önemli ve en hassasiyetle üzerinde durdukları konu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı'nın talimatı ve verdiği destekle Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesinden bile fazla bütçenin eğitime ayrıldığını kaydeden Çalık, "Türkiye'de eğitime ayırmış olduğumuz bütçe şuanda 2002 bütçesinin neredeyse tamamına yakını. Bir yıllık Türkiye bütçesini biz şuanda sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine ayırmış vaziyetteyiz. Malatya'ya ayırdığımız ve yaptığımız hizmetler yaklaşık 1,5 katrilyon. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Malatya'ya olan eğitim yatırımını çok net bir şekilde ifade edebiliriz. Bu çerçevede ana okulumuz, ortaokulumuz, lisemiz ve mesleki teknik eğitimimiz olmak üzere yatırımlarımız, spor salonlarımız ve pansiyonlarımızla birlikte devam ediyoruz" dedi.

Çalık, 16 derslikli Battalgazi Mesleki Lisesi'nin Malatya'ya, Battalgazi'ye ve öğrencilere yakışacak bir bina olduğunu ifade ederek, "2018-2019 eğitim-öğretim yılına okulumuz yetişecek. Özellikle Mesleği Eğitim Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin burada okuyacak olması ve devam etmesi yaşadıkları atmosfer açısından da çok önemli. Bu bölge bir eğitim kompleksi haline geldi. 6 okulumuzun bulunduğu Battalgazi'deki eğitim kompleksi içerisinde Teknik Anadolu Lisemizde hizmet verecek" diye konuşu.

Meslek eğitiminin önündeki engellilerin kaldırıldığını aktaran Çalık, "Eğitimde çok önemli bir adımı daha attık. Cumhurbaşkanımızın hükümetlerimiz döneminde yapmış olduğu meslek liselerinin önündeki engeli kaldıran, liseden sonra üniversiteye geçişi esnasında ayaklarındaki 50 kilogramlık ağırlığı ortadan kaldıran ve bütün liselerimizde üniversiteye geçiş sınavında eşitleyen bir sürece dahil olduk. Teknik Anadolu Lisesi'ne gelecek olan öğrencilerimizde hem üniversiteye daha rahat geçecekler hem de ayaklarındaki ağırlığı kaldırmış olacağız. Eğitimin önündeki engelleri, meslek eğitiminin önündeki engelleri kaldıran bir cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz var. AK Parti iktidarları döneminde eğitime yapılan yatırımlar bizim yüzümüzün akı. Sadece sözde değil gerçek manada da eğitime yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

HALK BANKASI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Halkbank Beydağı Şube Müdürlüğünü de ziyaret eden Çalık, "Malatya'mızda uzun zaman beri esnaf ve sanayicilerimizin bizden talep etmiş olduğu Halkbankası'nın Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'ya kurulması istemiydi. Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede esnaf ve sanayicilerimizin talebini ilettik. Malatya'ya Halkbankası Bölge Müdürlüğü'nün kurulmasını arzu ettiğimizi söyledik. Kısa sürede çalışmalar tamamlandı. Malatya'mıza bölge müdürlüğü kuruluyor. Sivas, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizin bağlanacağı bölge müdürlüğümüz Malatya'mızda Halkbank Beydağı Şubesi'nde kurulmuş olacak. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte bölgemize hizmet edecek" dedi.

Çalık, Malatya'nın istihdam kapasitesiyle bölgenin cazibe merkezi olduğunu kaydederek, "Cazibe merkezlerinden almış olduğu desteklerle altıncı bölge teşviklerinin hepsinden istifade edecek pozisyonda olan ilk olarak Halkbankası Bölge Müdürlüğü'nün buraya gelmesi hem sanayicilerimizin hem ticaret erbaplarımızın hem de esnafımızın elini çok ciddi manada güçlendirecek" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7,4 büyüdüğünü aktaran Çalık, "Felaket tellallığı yapanlara da büyüme rakamlarının çok ciddi manada cevap olduğunu düşünüyorum. Şuanda en fazla büyüyen ülkeler arasındayız. G-20 ülkeleri içerisinde de üçüncü sıradayız. Türkiye bir çok badire ve darbeyi atlattı. Yapılmak istenen ekonomik darbeyi de atlatacağız" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ilyas (5 yıl önce)
    ....
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (5 yıl önce)
    istemiyoruz falan ama malatya'ya bişey yapılıyosa gene bunun sayesinde yapılıyo. ama yeter artık yeni cengaver siyasetçiler neden çıkmıyo yeni etkili isimler?
    0
    0
    Yanıtla
  • gençlik grubu (5 yıl önce)vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Sel önününde kütük toplama ancak bu kadar profösyenelce olur , hakkını teslim etmek lazım bu konuda çokkk mahir. Malatyaya yapılan her şey bundan sorulur , bunun açıklamalarını takip ettiğimizde işi asıl yapanlar mv lerinin ki Sağdıç emeği bununla siyaset yapanlara Allah yardım etsin bolca ya sabır çekersiniz ancak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oznur hanim eğitim de sistem kalmadi ogretmene ogrenci not veriyor zorunlu imamhatiplerle size diyim size düşman bir nesil yetiştiriyorsunuz demedi demeyin o çocuklar oy kullancak istanbul da buyuksehirler de yapilan oyunu kime vercen ropörtajlarında bir tane genç akparti demiyor 24 haziran akşamı çanlar sizin için çalabilir demesi
    0
    0
    Yanıtla