SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gereken Adımları Atamadı..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a Kayısı Birlik ve Organize Sanayi Bölgesi, ilgili sorular yöneltti, bakandan da yanıt geldi. Aslanoğlu, Kayısı Birlik’in “katilinin” bakanlık olduğunu öne sürerken, bakan birliğin iyi yönetilememesinden kaynaklandığını savundu.

Aslanoğlu’nun bakana yönelttiği sorular ve bakanın yanıtına ilişkin özet bilgiler şöyle:

KAYISI BİRLİK..
SORU: Birlikler kaderine terkedilmiştir. Sanayi Bakanlığı birlikleri yok etmek için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Atamıştır kendi yandaşlarını, hesap sormamıştır. Sonra sorunlar olmuş, en iyisi biz birliği kapatalım, birliği yok edelim denmiştir. Bazı birlikler sorunluydu, ama düzeltmek de bakanlığın birinci görevidir.

YANIT: Birliklerin mali yapılarını güçlendirmeye yönelik olarak 2000’de mevcut borçları hazine tarafından üstlenilerek tasfiye edilmiştir. Kayısı Birlik için terkin kararı henüz alınmamıştır. Birliğin Malatya Defterdarlığına 24.5 milyon YTL’ye ulaşan takipteki borcunu ödeme kabiliyeti bulunmamaktadır..

..2005-2006 yılı itibarıyla kayıtlı ortak sayısı 9.335 olan birliğin ürün teslim eden ortak sayısı 67’ye düşmüştür. Birlik aynı dönemde 468 ton ürün alabilmiştir. 2006/2007 sezonunda belirli bir dönem ancak cari giderlerini ödeyebilen birlik ürün alımı yapmamıştır.. Birlik faaliyet gösterdiği 15 yıllık dönemde kayısı piyasasını üreticiler lehine düzenleyen, üreticilerin satış problemlerini çözen bir oluşum haline gelmemiştir. Birlik alımları Türkiye rekoltesinin yüzde 3’ü kadar gerçekleşmiş olup,. Bu oran ile piyasanın üreticiler lehine düzenlenmesi mümkün olmamıştır… Kayısı Birlik yeniden yapılandırma döneminde kendi hazırlamış olduğu yeniden yapılandırma çerçevesine bağlı kalamamış, yeterince ürün alımı yapamamış, içinde bulunduğu mali sıkıntılara rağmen YYK tarafından bildirilen yeniden yapılandırma önerileri ve tesarruf tedbirleri konularında gerekli adımları atamamış, tesisi atıl durumda kalmış ve mevcut kaynaklarını eritmeye devam etmiştir. Bu durumda DFİF’e olan borçları mevcut varlıklarına aşmıştır.

SORU: Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nin ödeneği konusunda yardım istiyorum.

YANIT: Malatya II. Organize Sanayi Bölgesi için bakanlığımız 2007 programında 350 hektar karakteristiği ve 1.400.000 YTL ödenekle yeralmaktadır. Projenin altyapı inşaat ihalesi 18.10.2007 tarihinde yapılmış olup, 2007 ödeneği henüz harcanmamıştır.

SORU: Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin ödeneğinin bu sene tümünü ödeyecek misiniz?

YANIT: Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi projesi, Malatya 1. OSB ilave alanına dahil edilmiş olup yer seçimi çalışmaları devam ekmektedir. Söz konusu proje yatırım programında yer almadığından ödenek tahsisi yapılmamıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız