SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gereken Desteği Sağlayacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:47
'Gereken Desteği Sağlayacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Belediye ve Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) işbirliği ile yapılan Kadın Konukevi’nde kadınlarla bir araya geldi. Başkan Eser, kadınların hem zamanlarını değerlendirdiği, hem de dinlendiği konukevinin sosyal etkinliklere açık bir merkez olduğunu söyledi. 

Eser, Kadın Konukevi’nin kırsaldaki mahallelerden ilçeye alışveriş, tedavi ve muayene ve değişik ihtiyaçları için gelen kadınların dinlenebildiği, bebekleriyle ilgilenebildiği bir merkez olmasının yanı sıra, ilçede ikamet eden kadınların çeşitli toplantılarını yapabildiği, eğitim faaliyetlerini gerçekleştirebileceği ve sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği yapabilecek bir mekan olduğunu ifade etti. Eser, “Burası Darende’ye kazandırılmış güzel bir eser, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu imkandan Darende’deki tüm hanım kardeşlerimiz yararlanmalı” dedi.

Kadınların konuk evinde hem dinlenip, hem de kişisel becerilerini geliştirebileceklerine vurgu yapan Başkan Eser, “Burada hanımların ilgi ve becerileri doğrultusundaki farklı branşlarda kurs hocalarımızla ortak çalışarak hizmet vereceğiz. Aldıkları eğitimlerle kadınlar ev ekonomilerine küçük katkılar sağlayabilir. Hünerli ellerden küçük masraflarla özellikle hediyelik eşya olarak değerlendirilebilecek ürünlerin ortaya çıkarılabileceğine inanıyorum. Önemli bir turizm potansiyeline sahibiz, bu ürünler satışa sunularak ekonomik bir gelir de sağlayabilir” diye konuştu.

Konuk evinde toplantılar yapılarak yeni dostlukların kurulabileceğine dikkat çeken Eser, “Biz de zaman zaman gelip sizleri dinleyelim, fikirlerinizi alalım, ne sıkıntınız ne isteğiniz varsa çözelim. Belediye Başkanı olarak bunların çözümü için burada olacağız. Beni yakinen tanıyorsunuz her konuda açık ve netim. Problemlerinizi birlikte çözelim” ifadelerini kullandı. 

Eser, yaklaşan Ramazan ayını kutladığı kadınların konuk evinde mukabele ve dini eğitim programı düzenlemesi için müftülükle diyalog halinde olduklarını kaydetti.

Darende’de gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Başkan Eser, ilçede içerisinde tiyatro, sinema gibi etkinliklerin de yapılabileceği bir kültür merkezi inşa edeceklerini kaydetti. Ayrıca çok sayıda park ve dinlenme alanı planlayarak birçoğunun alt yapısını hazırladıklarını belirten Eser, “Tohma Çayı’nın ilçemizin içerisinden geçmesi büyük bir avantaj, bunu değerlendirmek amacıyla Tohma’nın etrafına park projesi hazırlattık. Piknik alanları, çocuk oyun grupları, kafeterya ve restaurantlar gibi sosyal alanların da yer alacağı projemiz hayata geçtiğinde ilçemizdeki insanlarımız ve dışarıdan gelenler doğayla iç içe mekanlarda keyifli vakitler geçirebilecek. Kadınlarımızın işleteceği yöresel lezzetlerimizi yaparak sunacağı bir restaurant veya kafeterya fikrine açığız, gereken desteği de sağlayacağız. Bu konuda hanım girişimcilerimizi bekliyoruz. Parklarımız sosyal alanlarımız var ancak buralarda hizmet verirsek daha güzel olur, insanların da ilgisini çeker. Ispanaklı ekmek, boranı, içli köfte, sarma gibi farklı lezzetlerimizi bu yerlerde ikram etsek inanın kısa sürede herkesin beğenisini kazanır” şeklinde konuştu.

Süleyman Eser, konuşmasının ardından kadınların proje ve çalışmaları hakkındaki fikirlerini dinledi. Bazı kadınlar görüşme sırasında sorunlarını anlatarak Eser’den yardım istedi. Eser’in ziyaretine AKP Darende Kadın Kolları Başkanı Saadet İlhan’da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız