SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gereken Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Çok Programlı Lisesi’nde okuyan ve pansiyonda barınan lise 1. sınıf öğrencisi 17 yaşındaik Ç.A.’nın daha önce tanıştığı erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğradığı gerekçesiyle, ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu olaya, tartışma yaratan yaklaşımlarından Vali Ulvi Saran “Böylesine travmatik ve trajik bir olayda yapılması gereken ne ise o yapılıyor’ dedi.

‘Malatya Okuyor’ kampanyasının tanıtım toplantısından sonra basın mensuplarının, Akçadağ Çok Programlı Lisesi’nde okuyan Ç.A’nın daha önceden tanıdığı bir arkadaşının tecavüzüne uğradığı iddialarının ardından, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ç.A ve iki kardeşinin ilk etapta okuldan uzaklaştırıldıkları Valiye hatırlatıldı ve sorular yöneltildi.

Okulda olmamış bir olay nedeniyle Ç.A ve iki kardeşinin hangi gerekçe ile okuldan uzaklaştırıldığının sorulduğu Vali Saran, “Bu konudaki bilgileri en ince detaylarına kadar araştırıyoruz. Yapılması gerekenleri yapıyoruz.
Uygulamanın esasını teşkil eden bir mevzuat var. Bunu ilgili birimlerimizden detaylarını alırız. Mutlaka izahları vardır. O çerçevede kimse kamu görevi sorumluluğunu sürdürürken kendi başına hareket etmez. Keyfi değerlendirmesi ile ya da tasarrufu ile hareket etmez. Bu konuda mutlaka bir dayanağa göre hareket etmek gerekir’ dedi.

ÖNCE ATILDILAR SONRA GERİ ALINDILAR
Bilindiği üzere tecavüz iddialarının ardından Ç.A’nın annesi R.A, okuma yazma bilmediği için kendisine Akçadağ ÇPL yöneticileri tarafından imzalatılan bir belge ile çocuklarının okuldan uzaklaştırıldığını belirtmiş ve Akçadağ Kaymakam’ı Erhan Günay’ın devreye girmesiyle yeniden çocukların okula alındığını belirtmişti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, ailenin iddialarını soran basın mensubuna bu iddiaları doğrulayıcı nitelikte açıklama yapmış ve “Uygulamayı duyduğumda hemen ilgili milli eğitim müdürümüzü aradım. Bir suç işlenmiş. Ama bunun ille eğitim ve öğretimin dışına çıkması gerekmez. Konu ile ilgili olarak ilçede bir soruşturma başlatacağım. Varsa bir kabahatli gereğini yapacağız. Diğer kardeş olan iki öğrenci aynı okullarında eğitimlerine devam ediyor. Mağdur olan öğrenci Kürecik’te ki Kepez Lisemize aktarılmış. Eğitim ve öğretimine orada devam edecek. Fiilen bir ayrılma yok sadece öyle düşünülmüş’ yanıtını vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız