SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerekeni Yapıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatyaspor Yönetimi ve Malatya Belediyesi'nin Malatyaspor konusunda görüştüğünü alınan kararların Malatya kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Öz, yaptığı açıklamada, "Malatyaspor'un içinde bulunduğu sıkıntıyı milletvekilleri ve belediye başkanına mal edilmesini doğru bulmuyorum. Ne yapılması gerekiyorsa biz yapıyoruz. Ama o kadar büyük bir problem var ki, mızrak çuvala sığmıyor. Türkiye'de böyle yanlış yönetilmiş bir başka kulüp yok. Futbolcular borçlar, federasyona borçlar, vergi dairesine borçlar, SSK borçları, kulüp başkanları alacağımız var diyorlar. Bu borçlardan kurtulmak için yaptıklarımızı anlatsak inanın 3-5 saat sürer. Malatyaspor
ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa yerine getirdik, ama transfer noktasında çıkartıp, para verme gibi imkanım yok. Bu hafta birkaç görüşmelerimiz oldu. Malatyaspor yönetimi ve belediye başkanımız bir çalışma içerisindeler.

Önümüzdeki günlerde de Malatya kamuoyuyla da alınan kararlar paylaşılacak. Malatya kamuoyunun da kabulleneceği bir sonuç çıkacaktır. Önümüzü görmemiz gerekiyor. Kuru kuruya bir şeyleri diretmenin bir anlamı yok. Bu konuda da gelişmeler var" dedi.

ÖZ'ÜN ZİYARETLERİ..
Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Malatya Şubesi ile Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Öz, ilk olarak TMMOB'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yeni başkan Fevzi Çelebi'den bilgiler aldı. Öz, burada yaptığı konuşmada, ''Bulunduğumuz görevler itibariyle her konuda bilgi sahibi olmamız mümkün değil. Sivil toplum örgütlerine ülkemizde eleştiri boyutunda fonksiyon verilmiştir. Ama öyle olmaması gerekiyor. Biz sivil toplum örgütlerimizin Malatya'nın menfaati olan her konuda yapıcı eleştiride bulunulmasını istiyoruz. Eleştiride bulunmak için değil de bir sıkıntı varsa, gerekçeleriyle bu şehri yönetenlere bildirilmesini istiyoruz. Bu bir aynı zamanda kamusal bir görevdir. Herkesin doğrusu ve yanlışı vardır. Önemli olan niyetlerdir. Sivil toplum örgütlerinin ideolojilere alet edilmemesi, siyasi aklama tahtası yapılmaması gerekiyor. Sivil Toplum Örgütlerini lafta değil, icraatla önemsememiz gerekiyor" dedi.

TMMOB Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi ise, yeni göreve başladıklarını hatırlatarak, "Çok güzel ve öz verili çalıştık. Son iki dönemde iyi bir ivme kazandık. Bundan sonrada şehrimiz için güzle çalışmalarda bulunacağız" diye konuştu.

Öz, daha sonra Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında bir konuşma yapan Öz, "AK Parti hükümeti yerinde yönetime büyük önem veriyor. Yerel yönetime her zaman ağırlık ve önem veriliyor. Ancak Türkiye'de bürokratik oligarşi var ve bunu yıkmak kolay olmuyor. Ancak artık bir köy yolunun sorununu çözmek için Ankara'ya gelinmiyor, bu sorun yerinde çözülüyor" ifadesine yer verdi.

Türkiye'nin gündeminde darbe dedikodularının olduğuna dikkat çekerek, "Tabana indiğimizde ekonomi daha çok dikkat çekiyor. Türkiye bu darbe sıkıntıları, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Doğulu, Batılı kargaşası ve fitnesinden kurtulduğu zaman bu ülkenin ekonomisi de düzelecektir. O yüzden demokratik çıtanın yükseltilmesi ekonominin vazgeçilmez unsurudur. Terörle mücadele de yıllık 15 milyar dolar harcıyoruz ve sonuç alamıyoruz. Demek ki farklı metotlar uygulamak gerekiyor. Biz bu parayı hizmetlerde kullansak, bu ülkede ne işsizlik kalır, ne yoksulluk kalır. Biz, AK Parti hükümeti olarak hiçbir zaman terörle anlaşmadık. AK Parti hükümeti olarak TSK'ya da gerekli desteği verdik. Bütün lojistik desteği sağlamışızdır. Ancak askeri mücadeleyle bu işin çözülemediğini gördüğümüz için demokratik açılımı gündeme getirdik. Demokratik açılım neticelendiğinde birileri bulanık suda balık avlamaktan vazgeçmek zorunda kalacaklar" dedi.

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ise, ziyaretinden dolayı AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'e teşekkür ederek, çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız