SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerekirse Hesap Sormalılar'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, kuraklıktan dolayı yaşanan sıkıntıya valilik olarak el atmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak çeşitli değerlendirmeler yaptı Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürü Nevzat Aksu da, kuraklık konusunda tedbirler alıp, çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Malatya'nın kuraklık nedeniyle bu yıl sıkıntı yaşadığını belirterek, kuraklığın önümüzdeki yıl da devam etmemesi için bazı tedbirler almaya çalıştıklarını ifade etti. Aksu, "Mesela, Çat Barajı'nda ölü hacimden pompayla su çekip, sıkıntıyı gidermeye çalıştık. Çat Barajı'na Şerefhan Deresi'nden su vermeye çalışacağız. Şahnahan A kanalı bölgesinde su için sondajlar vuruldu. Açık kanallar yerine basınçlı borular döşeyeceğiz" dedi.

Salma sulama yerine damlama ve yağmurla sistemini önerdiklerini dile getiren Aksu, suların disiplinli kullanılması için çabalarının sürdüğünü kaydetti.

Aksu'nun konuşmasından sonra kuraklık ve su sıkıntısı konusunda görüşlerini dile getiren Vali Halil İbrahim Daşöz ise, kuraklıktan dolayı yaşanan sıkıntıya valilik olarak el atmak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, "Malatya yağış itibarıyla fakir iller arasında yer alıyor. Son iki yılda yağış yüzde 40 az olarak düştü. Bunlara kaçak ve kayıplar da eklenince özellikle sulama suyu sıkıntısı baş gösterdi. Burada birliklerin de disipline edilmesi gerekiyor. Birlik üyeleri birliklere sahip çıkıp, gerekirse hesap sormalıdırlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız