SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerekirse İzni İptal Edin!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:52
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından Beydağı bölgesinde yaptırılan konut inşaatlarının temel kazılarında, kayalık bölgelerdeki dinamit patlatmaları Valilikten sonra Malatya Belediyesi'ni de harekete geçirdi. Çevrede tehlike yaratan, bu arada zaman zaman gürültüsüyle kentte de paniğe yolaçan dinamitlemeye izin veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir yazı gönderen Belediye, “Firma ya da firmalara verilen izin belgelerinin tekrar incelenmesi ve gerekli görülmesi halinde iptal edilmesini” istedi. 

TOKİ inşaatlarında dinamit patlatılmasını konu alan haber üzerine harekete geçen Malatya Valiliği ilgili firma için suç duyurusunda bulunmasından sonra Malatya Belediyesi de müteahhit firmalara dinamit patlatma izni veren kurum olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir yazı göndererek verilen izinlerin tekrardan gözden geçirilmesi uyarısı yapıldı.

Belediye'nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderdiği yazıda;“İlimiz Malatya Merkez Fırat, Yamaç ve Beydağı Mahallelerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve idaremizce (Malatya Belediyesi) yürütülmekte olan Malatya Merkez Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. ve 2. Etap içerisinde inşaat çalışmaları devam etmekte olup ihale edilen firmalar tarafından inşaat çalışmaları sırasında dinamit kullanmak suretiyle patlatma yaptıkları tespit edilmiş olup söz konusu patlatmalar gerek çevre binalar gerekse de çevre halkı için ciddi tehdit oluşturduğu gelen şikayetler doğrultusunda tespit edilmiştir.

İnşaat çalışmalarını sürdürmekte olan Erkut İnş.Yapı Endüstrisi ve Tic. Ltd.Şti ile yapılan görüşmelerde idaremize sunulan belge ile söz konusu patlatmalar için idarenizden izin alındığı belirtilmiştir. Söz konusu evrak ekte idarenize sunulmuş olup bahse konu alanda yapılacak olan patlatmaların bölge için ciddi tehdit oluşturduğu ve söz konusu firma ve/veya firmaların izin belgelerinin tekrar incelenmesi, gerekli görülmesi halinde iptal edilmesi hususu önemle rica olunur” deniliyor.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

FOTOĞRAF: Beydağı'ndaki TOKİ konutları bölgesi (Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız