SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gerekirse Ligler Ertelenmeli..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, ortaya çıkan "şike" belgesi ile ilgili olarak Malatya kamuoyuna da açıklamalarda bulundu.. "Malatyaspor Süper Lige alınmalı.. Gerekirse lig ertelenmeli.." diyen Tanrıverdi, Pazartesi Savcılığa da başvuracağını bildirdi.. Bu arada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, şike iddialarının Başbakanlık Teftiş Kurulu'na iletileceğini, ayrıca Mali Suçlarla Mücadele ile ilgili Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet ettiğini bildirdi. Öte yandan, gündüz gündemine "bomba" gibi gibi düşen şike iddiaları, yaygın televizyon kanallarının akşam bültenlerinde "beklendiği" gibi yer almadı. Haberi yayınlayan bazı kanallar da, Denizlispor'lu yöneticilerin savunmalarına yer verirken, Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin açıklamalarına ve iddialarına hiç değinmediler. Bazı büyük televizyon kanalları ise, şike iddialarına ne ana haber bültenlerinde ne de spor bültenlerinde yer verdiler.

"GEREKİRSE AİHM'YE BAŞVURACAĞIM.."
Tanrıverdi, yerel TV Malatya ile ER TV'nin akşam ana haber bültenlerine telefonla bağlanarak, şike iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hikmet Tanrıverdi, TV Malatya'ya yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi:

"Bundan önce zarar getirecek diye bazı yerlerde, fazla ses çıkaramıyorduk. Bugün Malatyaspor’la hiçbir bağım kalmadığı için, nereye gidilmesi gerekiyorsa, yani Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil olmak üzere her yere başvuracağım.

Biz başından beri temiz bir lig olmadığını söylüyorduk. Problem olduğunu söylüyorduk. Birilerinin el altından birşeyler yapıldığını söylüyorduk. Ama maalesef, daha önce de olduğu gibi, bunlar hep sümen altı yapıldı. Şike Tahkik Komisyonu için bir müracaatımız oldu. Bu hala kurulamadı veya kurulduğu söyleniyor ama ne beni arayan, ne soran oldu.

Ligler başladıktan, aradan zaman geçtikten sonra yapılacak işlemin de çok fazla etkisi olacağını zannetmiyorum. Olay soğumuş olacaktır. Ama gazetede çıkan belge bizim için çok büyük bir belge. Bu görüşmenin yapılmış olmasından dolayı bir kere acil karar verilmesi lazım. Malatyaspor’un şikeyle düşürüldüğüne karar verilmesi lazım. Ondan sonra gideceği yere kadar gitmeleri lazım. Menajerin, futbolcuların ifadesine bırakılırsa bu iş uzar.

Yarından sonra bu işler daha çok konuşulacak. Önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde Türkiye, Malatyaspor’u konuşacak. Ben de elimden geldiği kadar, bu işi sonuçlandırıp, Malatyaspor’un hakkını almak için ne gerekirse yapacağımı söylüyorum.

Bundan sonra ben federasyonla da şahıs olarak uğraşacağım, diğer birimlerle de. Kiminle uğraşmam gerekiyorsa, uğraşacağım. Bundan sonra benim Malatyaspor’a zararım dokunmaz. Ben Malatyaspor’dan bağımsız olarak bu işleri takip edeceğim. İnşallah Malatyaspor’un hakkını iade ettireceğiz. Bu İtalya’dakinden de daha vahim bir olaydır. Üzerinde durulması lazım."

"BU LİGDE DOLAPLAR DÖNDÜ DİYORDUK.."
Malatyaspor eski başkanı, ER TV'nin ana haber bülteninde yaptığı açıklamalarda da özetle şöyle konuştu:

"Lig biter bitmez biz açıklamalar yaptık. Bu lig temiz değildir, bir takım dolaplar döndü diye. Bugün çıkan bu belgeler de bizim söylediklerimizi kanıtlıyor.

Bu belgeyi gönderen kişi de, aynı zamanda bizim Çek oyuncularımızın abisi. Kulübün içindeki birinin abisi. Bu insanın Denizlililerle diyaloğa geçmesini sağlayan da İstanbul’da bir avukat. Ortada böyle bir görüşme var, böyle bir şike bağlantısı var. Biz orada işin olup olmamasından ziyade, bir kere böyle bir gelişme gerçekleştiyse, Çekoslovakya’daki bir adamın gelip de, Denizli’de, Ali İpek’in evinde böyle bir görüşme yaptıysa, kesin şike vardır. Ondan dolayı kesinlikle şike kararı verilmesi ve Malatyaspor’un süper lige alınması gerektiğini söylüyorum, ben bugün sabahtan beri.

Tüm etrafımızdaki ilişkilerimizi kullanarak, sayın bakana da ulaştık, Pazartesi gününden itibaren de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Demeçlerimde bugün zaten savcıları göreve çağırdım. UEFA’ya kadar bu işi takip edeceğim. Kulüpler Birliği’ni devreye sokacağım, onlara müracaatta bulunacağım.

Daha önce Malatyaspor’a zarar gelecek diye bazı şeyleri çok net bir şekilde söyleyemiyordum. Ama bu aşamadan sonra Malatyaspor kulübüyle bağım da kalmadı. Sonuna kadar da bunun mücadelesini yapacağım. Biliyorum ki, arkamda 3 milyon Malatyalı var. Malatyalılar haklarını yedirmezler. Böyle bir olay varken ortada, biz de çıkacağız, hakkımızı alacağız diye düşünüyorum.

Tek korkum burada.. Bu oyuncuların ve mektubu yazan kişinin tehdit edilerek geri adım atması. Ki bu konuda öyle bir iki şey var. Belki yarın veya ertesi gün tekrar bu mektubu da yalanlayacak duruma geçebilirler. Ama buna karşı da tedbirleri almaya çalışıyorum.

Türk futbolunda, Türkiye’de bu konu görüşülecek, konuşulacak. Gündemde olacak. Tüm Malatyalıların sahip çıkması, gündemde tutmaları lazım. Türkiye Malatya’yı, bu işi konuşacak. Sonuçta şayet adil bir komisyon kurulur, takip yapılırsa, bu işten Malatyaspor kesinlikle 1. lige yükselmiş olarak çıkacak. Burada, acele ediyorum, liglerin başlamasına 2 hafta kaldı. Ligler başlamadan, bu yapılan görüşmenin zaten şike olduğu belli. Böyle bir görüşme yapılmış. Evde, özel, herkesten gizli bir görüşme yapılmış, bu şikedir diye bir an önce karar verilip Malatyaspor’un ligler başlamadan bir an önce Malatyaspor’un 1. lige alınması, Denizlispor’un da küme düşürülmesi gerekir.

Ben elimdeki tüm imkanları kullanarak bu işi sonuna kadar devam ettireceğim. Burda bizim daha önce söylediklerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. Ondan dolayı da ayrıyeten sevinçliyim. İnşallah bu işi sonuçlandıracağız.

Biz Türkiye’de temiz futbol için mücadele ettik. Ama birileri ki, bunda bizim daha önceki federasyon seçimlerindeki tavrımızdan dolayı.. Ki biz zaten bu olaylardan dolayı federasyonla ilgili sıkıntımız vardı. Onun için karşı tarafta olduk. Daha önce yaşananları bildiğimiz için karşı tarafta olduk. Sadece Türkiye’de temiz bir futbol olsun diye mücadele ettik. Ama olmadı. Daha sonra onların bize karşı oluşturdukları husumete benzer yapılan hareketler, şu Şike Tahkik Komisyonu’nun 2.5 aydan beri kurulamaması bunun örneklerinden bir tanesidir. Malatyaspor orada resmi bir başvuru yapmıştır. Kağıt üzerinde komisyon kurmuşlardır ama, hiçbir icraat yapmamışlardır.

Bu konunun takipçisiyim. Bunları her zaman her yerde takip edeceğim. Bundan sonra bu federasyonla da uğraşacağım, diğer o işlerin içinde olan insanlarla da sonuna kadar uğraşacağım. Neticede Malatyaspor’un dışında olduğum için, Malatyaspor’a çok fazla zarar getireceğini tahmin etmiyorum. Bu işten dolayı da Malatyaspor’un tekrar 1. lige çıkacağını düşünüyorum.

Zaten Pazartesi’nden itibaren müracaatımda da, liglerin de ertelenmesi, şayet lig başlayana kadar karar alınmazsa, liglerin ertelenmesi yolunda başvuru yapacağım. Sonuna kadar bu işlerin takipçisi olacağım. Tüm Malatyalılar da ellerindeki imkanları kullansınlar. Onları bu işleri takip etmeye davet ediyorum. Herkes kimi tanıyorsa, kiminle ilişkisi varsa, bu konuyla ilgili en ufak bilgi, belge bana ulaştırırlarsa, daha farklı belge ve bilgiyle bu işlerin takipçisi oluruz."

ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, bir süredir Vatan Gazetesi'nde yayınlanan şike iddialarına ilişkin dizi yazı ve son olarak Hürriyet'te yer alan ve Malatyaspor'un ligden düşürülmesini sağlayacak biçimde kurgulandığı öne sürülen şike iddialarıyla ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Gerekirse Başbakanlık Teftiş Kurulu'na dahi bu dosyayı göndereceğim.

Ayrıca bu noktada, bugün Hürriyet Gazetesi'nde çıkan haberin, bir takım gayriyasal para hareketlerini de ilgilendirmesi nedeniyle, Mali Suçlarla Mücadele açısından görevli olan Cumhuriyet Savcılarımızı da göreve davet ediyorum."

MİLLETVEKİLİ "HOROZ DÖVÜŞTÜRECEĞİM.."
Bu arada, Süper Lig'de Denizlispor'un adının karıştığı şike iddiaları ile ilgili açıklamada bulunan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Futbol Federasyonu'nun iddiaları araştırmasını beklediklerini belirterek, "Futbol Fedarasyonu iddiaları araştırıp sonuçlandırmazsa fedarasyon önünde çocuklara horoz dövüştüreceğim" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, şike iddialarıyla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in cevaplaması amacıyla Meclis'e soru önergesi verdiğini söyledi. Futbol Fedarasyonu'nun iddiaları araştırıp sonuçlandırmasını beklediklerini ifade eden Aslanoğlu, "Futbol Fedarasyonu iddiaları araştırıp sonuçlandırmazsa, Futbol Fedarasyonu önünde gelecek hafta çocuklara horoz dövüştüreceğim. Bu kendilerine bir anlam ifade eder herhalde" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız