SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerekirse Meydanlara İneriz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği platformunu oluşturdukları belirtilen 35 kuruluşun adına yayınlanan deklarasyonda, “demokratik açılım”la ilgili yasal düzenlemelerin yapılmamış olması eleştirilip, bazı taleplerde bulunuldu ve “demokratik açılımlara direnen odakların karşısında parti farkı gözetmeksizin gerekirse meydanlara inileceği” belirtildi. Deklarasyona İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın yanı sıra Tabip Odası, Arı Yetiştiricileri Derneği, Din Görevlileri Derneği gibi kuruluşların da destek verdiği gözlendi.

Platform adına Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında, söz konusu kuruluşlar adına hazırlanan deklarasyonu basın sözcüsü M.Sait Aytekin okudu.

Söz konusu deklarasyon şöyle:

“Hükümet tarafından vaad edilen demokratik açılımların, bütün halk kesimleri tarafından desteklenmesine rağmen, bu konudaki yasal düzenlemelerin halen yapılmamış olmasını bizler bir eksiklik olarak görmekteyiz.

Gecikme ve ertelemeye neden olan oligarşik bürokratik merkezi yapının,yeni bir anayasa ile halkın egemenliği üzerindeki baskısına son vermesini hükümetten bekliyoruz.

Bu bildiride imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak bizler, doğal ve vazgeçilmez gördüğümüz esasları kamuoyuna ve yetkililere deklare ederiz.

1-Kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstünde sanan tüm kurum ve kuruluşların yeni bir düzenleme ile revize edilerek halkın iradesinin egemen kılınması,

2-Anayasa Mahkemesi ile diğer sivil ve askeri adli kurumların uluslar arası normlara göre reforme edilip görev ve yetki sınırlarına çekilmesi,

3-Hükümetlerin görev ve yetkilerine müdahil olup, yorumlara açık bulunan ve darbelere zemin oluşturan mevzuatın kaldırılması,

4-Tüm kurum ve kuruluşların, milletin egemenliğine saygı duyacağı yasal düzenlemelere kavuşturularak geciktirilmeden hayata geçirilmesi,

5-Ülkemizde yaşayan tüm halkların; dinine, mezhebine, diline, kültürüne engel yasaların kaldırılması,

6-Çağdışı zihniyetlerin sebep olduğu insan haklarına ve eşitlik ilkesine aykırı başörtüsü yasağının ve katsayı garabetin kaldırılması,

Demokratik açılımlara direnen odakların sürekli karşısında; parti farkı gözetmeksizin bu insani hakları gerçekleştireceklerin de yanında olacağımızı, gerekirse meydanlara ineceğimizi kamuoyuna deklare ediyoruz.”

KİMLER KATILDI?
Deklarasyonun altında, bu görüşlere katıldıkları ifade edilen 35 kuruluş şöyle sıralandı:

1- Meşale Eğt.Kül.Der.
2- Şeker İş
3- Divan Eğ.Kül.Der.
4- Arı Yetiştiricileri Der.
5- Hak İş
6- Eğitim Bir
7- Memur Sen
8- Mazlum Der
9- Hayat Vakfı
10- MÜSİAD
11- BEYED
12- İl Gen.Mec. Bşk.Naci Şavata
13- Hukukçular Der.
14- TİMAV
15- İslami Dayanışma Vakfı
16- Ayvalılar Yard.Der.
17- Din Gönüllüleri Der.
18- Tabipler Odası
19- Din Görevlileri Der.
20- Diyanetsen
21- Kurucaovalılar Yrd.Der.
22- Niyazi Mısri Vakfı
23- Battalgazi Vakfı
24- İlim Yayma Cemiyeti
25- Yağmur Der
26- BİLSAM
27- AKÇED
28- Alikanlılar Der.
29- Hayırlarda Yarış Der.
30- Nida Dergi
31- İHL Okul Aile Bir.
32- T.Y.Birliği Malatya Tem.
33- Bem Bir Sen
34- Teç Bir
35- Tecde Eğ.Kül.Der.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız