SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gerekirse Valiyi Döverim!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "gezgin ya da esmer vatandaşlar" diye de ifade edilenlerin mensup olduğu iki aşiret arasındaki gerginlikle ilgili olarak polisin toplam 15 zanlıyı gözaltına aldığı belirtilirken, aşirete mensup kadınların valiliğe gelişinde ise polis alarma geçti. Bu kişiler arasındaki biri, polis engel olunca, "Gerekirse Valiyi de döverim vallaha.. Silah alır döverim.." tehdidini kameralar önünde dile getirirken, polis bunları uzaklaştırmakla yetindi. Bu arada, olayla ilgili bilginin verdiği polis vukuat raporunda, olay yeri "Yıldıztepe Mahallesi, Cadde ve Sokaklar" olarak belirtildi.

Malatya merkez Yıldıztepe Mahallesi'nde 2 ay önce meydana gelen bir cinayet olayı sonrasında "gezgin ya da esmer vatandaşlar" olarak da ifade edilen iki aşiret grubu arasında çıkan kavga sonunda Malatya, Pütürge, Besni ve Baskil nüfuslarına kayıtlı H.T., T.T., D.T., M.T., S.B., E.T., E.T., B.T., F.T., E.G., G.T., E.T., B.G., Z.U. ve B.G isimli şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

Yetkililer, 2 ay önce Özgür Gezer adlı 24 yaşındaki bir gencin, aynı mahallede oturan S.T. tarafından sopayla dövülerek öldürülmesinden sonra iki grup arasında gerginliklerin çıktığını belirtti.

Mahallede Salı günü yaşanan ve polisin geniş güvenlik önlemlerine rağmen devam eden gerginlikle ilgili olarak, Polis Vukuat Raporu'nda şu bilgi yeraldı:

"29.08.2006 günü yukarıda belirtilen adreste meydana gelen müessir fiil olayında yaralanan Ö. G. kaldırıldığı İ.Ü.A.H’de eks olmuş, olayın şüphelisi S. T. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmış, olayın akabinde şüphelinin akrabaları gördükleri baskı üzerine Elazığ iline gitmiş, şahısların il dışında oldukları süre içerisinde ikametlerinin camları kırılarak zarar verilmiş, şüpheli yakınlarının 31.10.2006 günü geri döneceği halen olay yerinde ikamet eden şahıslar ile gelenler arasında kan döküleceği birkaç kişinin öleceği şeklinde duyum alınması üzerine, 6136 SKM suçu ile suç delilerinin elde edilebilmesi için Malatya 1. Sulh Ceza mahkemesinden alınan arama kararına istinaden H. T. ikametinde yapılan aramada 1 adet av tüfeği ve 16 adet av tüfeği fişeği, T. T. ikametinde 1 adet tek kırma av tüfeği ile 4 adet av tüfeği fişeği, D. T.’ın ikametinde 12 adet MKE yapımı 9 mm Çapında mermi, M. T.’ın ikametinde 2 adet kuru sıkı tabanca 2 adet şarjör ve 3 adet kuru sıkı mermisi, S. B.’ın ikametinde tek kırma av tüfeği ve 19 adet fişek E. ve E. T.’un ikametinde 1 adet namlusu açılmış kuru sıkı tabanca bulunarak muhafaza altına alınmış, bahse konu yerde vahim bir olay çıkmaması için çevre güvenliğin alan görevlilerimize 8.sıradan 15. sıraya kadar olan şüpheliler ellerinde bulunan sopa,tahra ve satır ile görevlilerimize saldırmaları üzerine şüpheliler zor kullanılarak etkisiz hale getirilmiş, ellerinde bulunan 1 adet tehre, 1 adet satır, 1 adet bel ve çeşitli ebatlarda 20 adet sopa muhafaza altına alınarak Polis merkezine teslim edilmiş olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Bu arada, olayın ölen gencin tarafı olan aşiretin mensubu bir grup kadın toplu halde Valiliğe doğru ilerleyerek Vali Halil İbrahim Daşöz ile konuşmak istedi. Polis devreye girerek, Valilik önünde önlem aldı. Polis kadınları ikna ederek adliyeye yönlendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız