SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerekirse Yeniden Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Ahmet Çakır, İnönü Kapalı Çarşısı'nda kısa zaman önce yapılan çalışmalara rağmen engellenemeyen su sızıntısını gidermek için gerekirse yeniden düzenleme yapacaklarını söyledi.

Çakır'ın, TSO ve ESOB başkanlarıyla birlikte yaptığı incelemelerle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"İnönü Kapalı Çarşısı’nda yaşanan su akıntısı sorununun artması üzerine Malatya Belediyesi harekete geçerek, sorunun çözümü için çalışmalara başladı.

Hafta sonunda başlayan çalışmalar doğrultusunda çarşının güney ve batı kısmına 2 metre derinliğinde yağmursuyu drenaj kanalı yapılırken, birçok noktadan meydana gelen su akıntısının kesilmesi için de çarşı üzerinde kazılar yapılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Kapalı Çarşısı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek, esnaflarla görüşüp, sorunlar hakkında bilgiler aldı.

2 Şubat Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşen geziye, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Birliği Başkanı Ali Evren, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile basın mensupları katıldı.

İnönü Kapalı Çarşısının tamamını gezen Belediye Başkanı Çakır, sorunlar hakkında esnaflardan ve İnönü Kapalı Çarşısı Dernek Başkanı Nuri Şanlı’dan bilgiler aldı.

Uzun süreden beri çarşı üzerinde su akıntıları olduğunu, bu akıntıların son günlerdeki yağışlarla birlikte arttığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnafların daha fazla mağdur olmaması için hava şartlarının uygun olmamasına rağmen çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sorunların çözümü için çarşının güney ve batı kısmına 2 metre derinliğinde drenaj kanalı yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, “Bu drenaj kanallarının çok eskilerde yapılması gerekiyordu. Çünkü bu kapalı çarşının geleceğinin korunması bakımından gerekliydi” dedi.

Çarşı üzerinde bulunan eski ve yeni sulama hatlarının kesildiğini, ancak buna rağmen akıntının kesilmediğini belirten Başkan Çakır, “Dilatasyon bağlantılarında yoğun bir akıntı var, Bunların yer tespitlerini yaptık. Aslında burada yeni bir düzenleme yapıldı ama maalesef akıntı o kadar fazla ki gerekirse yeniden bir düzenleme yapacağız. Belki çimlendirmeyi farklı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Hava şartları elverdiği müddetçe çalışmalarımızı sürdürüp, bu sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

İnönü Kapalı Çarşısındaki sorunun bütün çarşıyı kapsadığını belirten ESOB Başkanı Şevket Keskin ise yaptığı konuşmada, burada yeni bir düzenleme yapılması gerekebileceğini söyledi.

Sorunlara gösterdiği duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Şevket Keskin, “Sayın Belediye Başkanımız inşallah yeni bir düzenleme yapar, yeni bir uygulama yapar. Sorunun çözümü için ekibiyle birlikte yoğun bir çaba gösterdiler. Belediye Başkanımız esnaflarımızın esnaflarımızın sorunlarına duyarlı olmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

Erkoç’tan Teşekkür…

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, yapılacak olan ihalelerde çok dikkatli davranılması gerektiğini söyledi. Erkoç, “Esnafımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Çünkü esnafımızın derdi bizim derdimizdir. Burada yaşanan sıkıntının yapacağınız projelerle giderileceğini ifade ettiniz. Ben tekrar sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

İnönü Kapalı Çarşısı Dernek Başkanı Nuri Şanlı da esnaflar adına başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız