SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerekli- Gereksiz Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısıda yaşanan don olayı ve bunun sağlıklı şekilde ölçülüp üreticilere ulaştırılması için Meteoroloji istasyonlarını arttırma çalışmaları ele alındı.

İl Genel Meclisi toplantısında meclise önerge veren Hekimhan üyesi Sait Özoğlu, Malatya'da hava tahmin istasyonunun 5 yerde bulunduğunu belirterek, mevcut hava tahmin istasyonlarına ek olarak Battalgazi ilçesi sahil bölgesi, Kale ve Yazıhan ilçeleri, Tohma Vadisi, Sultansuyu Vadisi, Hekimhan Kuruçay ve Pütürge Şiro Çayı Vadisi bölgelerinde kurulması gerektiğini bildirdi. Önerge meclis gündemine alınarak görüşüldü.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi vermesi için Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman da, meclis toplantısına davet edildi. Meclis toplantısında sözü edilen önerge ile ilgili görüşler dile getirildi.

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, genel müdürlüklerinin 2013 yılına kadar ek istasyon kurmama kararı aldığını belirtti. Uydu ve radar çalışmaları ile hava tahminlerinin daha sağlıklı yapıldığına dikkat çeken Necip Duman, kurulacak her istasyona gerekli radarın maliyetinin de 12-15 bin dolar arasında olduğunu vurguladı. Maddi imkan sağlanması halinde kurulması istenen yerlere radar kurabileceklerini ve buna kendilerinin de müdürlük olarak teknik destek verebileceklerini aktaran Duman, bu cihazların korunma sorunu olduğunu dile getirdi.

İstenilen yerlere meteoroloji istasyonu kurulmasının bir çözüm olmadığını savunan Duman, "İklim öyle bir değişken ki, bir bahçe ile diğer bahçe arasındaki iklim birbirini tutmayabiliyor. Çünkü, Malatya mikro iklim bölgesinde" dedi.

Özellikle kayısının dondan zarar görmesi ve üreticilerin uyarılmasıyla ilgili olarak istasyon sayısının arttırılmasının istendiğini, bu konuda don sigortası yaptıranların zaten zarar gören ürün bedellerinin karşılığını aldıklarını hatırlatan Duman, "Eğer vatandaşın ürününde zarar olmuşsa, bunu bilirkişi tespit eder ve zararı karşılanır. Bu zararı, sigorta yaptırdığı sigorta şirketinin eksperleri, Tarım İl Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü görevlileri belirleyebilir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız