SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerekli Tedbirleri Alırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:22
A- A+ PAYLAŞ
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Konjonktürel bazı dalgalanmalar olabilir, ama genel makro ekonomik çerçeveye baktığınız zaman, borçlarımızın milli gelire oranı düşük. Bunun bütçeye olumsuz etkileri olabilir. Gerekli tedbirleri alıp çözeriz” dedi. 
 
Malatya’ya bir dizi programlar için gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Valiliği ziyaret etti. Bakan Yılmaz’ın valilik ziyaretinde, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal, Akın ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı ilgili ve yetkililer de yer aldı.
Bakan Yılmaz, bakanlığının yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Bir basın mensubunun bütçe açığı nedeniyle, sigara veya harçlara zem beklentisi olduğu iddialarının sorulması üzerine Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
 
“Bütçe çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bütçe disiplinine önem vermiş bir hükümetiz. Borçlarımızı, Avrupa Birliği kriterlerine baktığımız zaman, Türkiye en az borçlu ülkelerden. Geçen yıl itibariyle borçlarımızın gelirimize oranı yüzde 40’ın altına düştü. Bütçe disiplini olarak da Avrupa’nın bir master kriteri var. Avrupa’da birçok ülke sağlayamadı. 2011 yılı seçim yılı olmasına rağmen bütçemiz, gayet disiplinli şekilde gitti. Konjonktürel bazı dalgalanmalar olabilir, ama genel makro ekonomik çerçeveye baktığınız zaman, borçlarımızın milli gelire oranı düşük. Kamu açıkları milli gelire göre oranı düşük. Faiz oranları ve bankacılık sistemi sağlam. Türkiye ekonomisi iyi yolda. Bu sene ithalatımız fazla artmadığı için oradan gelen vergilerde azalma söz konusu. İhracatımız artıyor. İhracata biraz vergi iadesi yapıyoruz. Makro ekonomik dengelerimiz düzeliyor. Daha iyiye gidiyor. Bunun bütçeye olumsuz etkileri olabilir. Gerekli tedbirleri alıp çözeriz. Türkiye’nin temelleri sağlam. Bunlardan da önemlisi Türkiye’de siyasi istikrar var. Mesele olunca, hemen vaziyet edecek, hızlı karar alıp uygulaşacak bir hükümet var. Tartışmaları zaten mecliste yapacağız. Bir sıkıntı görmüyorum.”
 
“Belediyelere destek için su doku dediğimiz, kanalizasyon altyapı programı var. Mali gücü yetersiz belediyelere destek oluyoruz. 25 bin nüfusun altındaki belediyelerin içme suyu kanalizasyon projelerini yüzde 50 hibe desteği sağlıyoruz” diyen Bakan Yılmaz, “GAP ve DAP’ta son 3 yıldır 26,5 milyon TL bir kaynak SODES için Malatya’ya tahsis etti. 250’nin üzerinde proje gerçekleştirildi ve gerçekleştiriliyor. Sivil toplum kuruluşlarında SODES’de iyi bir ağırlığı var. Özel sektör ve sevil toplum olarak topyekün kalkınma süreci yaşanıyor. Malatya’da ticaret hacmi, 90 milyon dolar civarında iken, 380 milyon dolarlara yakın ticaret hacmi oldu. 3’de2’si ihracat, 3’te 1’i ithalat. Dolayısıyla Malatya dış ticaret fazlası veren bir ilimizdir” şeklinde konuştu.
 
Vali Vasip Şahin ise, “Burada yeniyim ancak bakanlığınızdan Malatyamız büyük destekler almış. Verilen destekleri en verimli şekilde kullanarak, Malatya ve ülkemizin gelişmişliğine en yüksek katkısını sağlamış olacağız” olacağız ifadelerini kullandı. Öte yandan, Malatya Valiliği’ni ziyarette bir bakana ilk kez hediye sunulmadı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız