SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gergin Bekleyiş ve Sevinç..

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyalı futbolcular 2-0 galip geldikleri Gebzespor maçının bitiminden sonra, bir süre sahada İskenderun'dan gelecek sonuç haberini beklediler ve daha sonra play-off sevincini yaşadılar.

GERGİN BEKLEYİŞ..
Bank Asya 1. Lige yükselebilme hedefini, play-off’a kalabilme mücadelesiyle sürdüren Yeni Malatya Spor’un, 33. haftadaki talihsizliği kendi sahasında Gebzespor’la yapacağı maçı “seyircisiz” oynamasıydı. 18 Nisan günü Malatya’da oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galip geldiği Bandırmaspor maçından sonra sevinçlerini sahaya girerek yaşayan taraftarlar yüzünden verilen “seyircisiz” oynama cezası, Yeni Malatya’yı, ligden düşmesi kesinleşmiş Gebzespor karşısında taraftar desteğinden mahrum bıraktı.

Yeni Malatya Spor’un play-off iddiasının gerçekleşmesi, kendisinin Gebze maçını kazanması kadar, rakiplerinden İskenderun Demir Çelik’in puan kaybetmesine bağlıydı. Yeni Malatya, Gebzespor karşısında maçı 2-0 önde bitirdikten sonra, futbolcular ve yöneticiler sahayı terk etmeyip, İskenderun’dan gelecek sonucu beklediler. Birkaç dakikalık sıkıntılı sürenin ardından İskenderun- Bozüyük maçının 0-0 sonuçlandığı haberi üzerine, play-off’u garantiliyen Yeni Malatya Spor’lu futbolcu ve yöneticiler büyük sevinç yaşadılar.

Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada "Zor bir yoldaydık. Gebzespor maçı da stresli geçti. Diğer maçlara göre zordu ancak teknik heyetimiz ve futbolcularımız zoru başardı. Bu Allah'ın bize bir lütfü. Bu bir mucize. Rabbime hamdolsun. Yönetim kurulu üyelerim adına da hepinize teşekkür ediyorum. Biz doğru yoldayız. Rabbilalelimin doğrunun yardımcısıdır. Biz inandık, güvendik, bu yola çıktık. Konuşulacak çok şey var ama bir söz var çok güzel 'Cehalet insanları çirkinleştirir. Suskunluğumuz asaletimizdendir. Her lafa verebilecek bir cevabımız var. Ama önce lafa bakarız, laf mı diye. Birde söyleyen adama bakarız adamı mı diye' herkese teşekkür ediyorum" dedi.

33. HAFTADA TOPLU SONUÇLAR..
2. Türkiye Ligi Beyaz grubunda, 33. haftada Göztepe rakibini 2-0 mağlup ederek Bank Asya 1. Ligine çıkmayı garantiledi.

33. haftada alınan toplu sonuçlar şöyle:

Yeni Malatya Spor:2- Gebzespor:0
Turgutluspor:0- Çorumspor:1
Alanyaspor:1- Adıyamanspor:1
Sarıyer:0- Mardinspor:0
Bugsaşspor:4- Hacettepe:2
İskenderun D.Ç.:0- Beypazarı Şeker:0
Bozüyükspor:0- Bandırmaspor:2
Göztepe:2- Çankırı Belediye:0
A.Sebatspor:2- Körfezspor:0

Bu sonuçların ardından ligde puan durumu şöyle oluştu:

TAKIM O P
1.Göztepe A.Ş. 33 71

2.Bandırmaspor 33 67
3.Bugsaş Spor 33 66
4.Yeni Malatyaspor 33 58
5.Beypazarı Şekerspor 33 57

6.İskenderun Demir Çelikspor 33 54
7.Çorumspor 33 52
8.Bozüyükspor 33 51
9.Turgutluspor 33 50
10.Körfez Spor 33 39
11.Sarıyer 33 37
12.Çankırı Bld.Spor 33 35
13.Alanyaspor 33 35
14.A.Sebatspor 33 34
15.Mardinspor 33 33
16.Adıyamanspor 33 31
17.Hacettepe Spor 33 31
18.Gebzespor 33 11

2. Lig Beyaz grupta, önümüzdeki hafta sonunda oynanacak olan 34. ve son hafta maçlarının fikstürü şöyle:

Mardinspor- İskenderun D.Ç
Bandırmaspor- Göztepe
Beypazarı Şeker- Yeni Malatya Spor
Körfezspor- Bugsaşspor
Adıyamanspor-A.Sebatspor
Çankırı Belediye- Alanyaspor
Çorumspor- Bozüyükspor
Gebzespor- Turgutluspor
Hacettepe- Sarıyer

PLAY-OFF STATÜSÜ..
2. Lig’in Beyaz ve Kırmızı gruplarında şampiyon olan Göztepe ve Elazığspor takımları direkt olarak Bank Asya 1. Ligine yükseldiler. 1. Lige yükselecek üçüncü takım ise, Beyaz ve Kırmızı gruplarda, 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımların kendi aralarında oynayacağı play-off maçları sonucu belirlenecek. Malatyaspor, play-off oynamayı garantileyen takımlardan biri.

Play-off maçlarının statüsü şöyle:

”Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 2. Ligde her iki grupta 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar TFF 1.Ligine yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar

Play-Off müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulü ile oynanır. Müsabakalar kur’a usulü ile belirlenir.

Müsabakaların normal süreleri berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

Final müsabakasını kazanan takım TFF 1. Ligi’ ne yükselen 3. takım olur.”

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız