SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gergin Bekleyiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:25
Gergin Bekleyiş
A- A+ PAYLAŞ

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağındaki pilotların Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy olduğu öğrenildi.
 
Evli ve bir çocuk babası olan Ertan'ın eşinin de hamile olduğu öğrenildi
 
BABA EVİNDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
 
Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı?ndan katlıktan sonra Akdeniz'de Suriye tarafından düşürülen savaş uçağındaki pilotlardan birinin Hava Yüzbaşı Gökhan Ertan olduğu öğrenildi.
 
İzmir'de görevli iken geçen yıl Malatya'ya görevli gelen Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın baba evinde bekleyiş sürüyor. Aslen Malatyalı olan Gökhan Ertan'ın baba evi akrabaları ve tanıdıkları ile doldu. 2 gündür çocuklarından haber alamayan aile sürekli haberleri izleyerek gergin bekleyişlerinin sürdürüyorlar.
 
Baba Ali Ertan, uçağın düşürülmesinin üzerinden 24 saat geçtiğini ancak halen net bir bilginin kendilerine verilmediğini söyledi. Baba Ertan, haberin duyulmasının ardından komşu ve arkadaşının arkadaşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, 'Sürekli haberleri takip ediyoruz. Uçağın Suriye tarafından düşüldüğünü öğrendik. Ama çocuğumuzun akıbeti hakkında henüz bir bilgimiz yok' dedi.
 

Anne Zennure Ertan da televizyonlarda, ''Malatya'dan kalkan uçak düşürüldü'' haberleri verilmeye başlayınca hemen oğlunu aradığını belirterek, ''Oğlum cevap vermeyince şüphelendim, çünkü böyle bir haber olunca ilk etapta beni arar, 'anne bende bir şey yok, merak etmeyin' derdi. Ama hiçbir bilgi alamayınca kötü bir şey olduğunu anladım'' diye konuştu. 
     
Asker yetkililerden bilgi almaya çalıştığını anlatan anne Ertan, ''Oradan bana 'oğlunuzun bulunduğu uçak düşmüş ama korkmayın sağ salim kurtulmuşlar' dediler. Bunu teselli olarak söylediler galiba. İnşallah öyledir, temennimiz de o yönde'' diye konuştu. 
     
Anne Ertan, oğluyla olaydan bir gün önce görüştüğünü belirterek, ''Gece uçuşu vardı. Gece uçuşu herhalde iptal edilmiş, ertesi güne kalmış. Başka da bir şey bilmiyorum'' ifadesini kullandı. 

 
Sabırsızlıkla gelecek mutlu bir haberi bekleyen aile umutlarını yitirmiş değil. İzmir'de görevli iken geçen sene memleketi Malatya'ya gelen Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın 7.Ana jet Üs Komutanlığı'nda eğitim subayı olarak görev yaptığı öğrenildi. Bazı yakınları kayıp pilot Gökhan Ertan'ın görevinde çok başarılı bir pilot olduğunu ve sağ salim bulunması için dua ettiklerini söylediler.
 
Hava Lojmanlarında ikamet eden 30 yaşındaki Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın evli olduğu ve 5 yaşında bir çocuğunun bulunduğu bildirildi. Bu arada diğer kayıp pilotun da üsteğmen rütbesinde olduğu ve memleketinin Yozgat olduğu ifade edildi.
 
ARAMA ÇALIŞMALARI
 

Suriye’nin, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Türk savaş uçağının pilotlarını arayan gemiler, Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik beldesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait limana geri dönmeye başladı. 
 
Görev uçuşu için dün Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un kullandığı Türk Savaş uçağı, Suriye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldü. Söz konusu uçaktaki iki pilotun bulunması noktasında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında ise şu ana kadar sadece uçağın fırlatma koltuğu ile pilotların kullandığı belirtilen paraşütlere ulaşılabildi. Buna rağmen Suriye’nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde aramalarını yoğunlaştıran ekipler, havanın kararmasıyla birlikte zor anlar yaşıyor.
 
Arama çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemiler, akşam saatlerinde Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde komutanlığa ait limana yanaşmaya başladı. Gemilerin gelişi, bölgede hareketli saatlerin yaşanmasına neden olurken, gazeteciler ise en iyi görüntüyü çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Daha önce limana yanaşan 73 nolu gemi gibi 102 nolu geminin de pilotların izine rastlayamadığı öğrenildi. Yüzbaşı Ertan ile Teğmen Aksoy’u arama çalışmaları ise sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız