SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gergin Cenaze Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:44
Gergin Cenaze Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Hatay'daki protesto olayları sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan, göz yaşları içinde toprağa verildi. Törende oğlunun tabutuna sarılan anne Emsal Atakan, "Oğlum şehit oldu" dedi.

Armutlu’da dün gece yaşanan olaylar sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, Hatay'daki Akdeniz Hastanesi'ne getirildi. Atakan'ın cenazesi burada yıkanıp kefenlendikten sonra, ailesiyle yaşadığı merkeze bağlı Çekmece Belediyesi Pınarbaşı Mahallesi 29 Sokak'taki evine getirildi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgede uzun bir kortej oluşturarak cenaze evine yürüyen kalabalık, sık sık slogan attı. Ahmet Atakan'ın cenazesi evine getirildiğinde ise göz yaşları adeta sel oldu. Ahmet’in annesi Emsal Atakan, "Oğlum şehit oldu “ diyerek feryat etti. Ahmet Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da cenaze törenine katılarak, Emsal Atakan'ı teselli etmeye çalıştı. Ahmet’in tabutuna sarılarak el ele birlikte göz yaşı döken acılı annelerin feryatları yürekleri dağladı. Atakan, Çekmece Beldesi Mezarlığında, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz'ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

GERGİNLİK..

Ahmet Atakan'ın cenaze töreninden sonra yürüyüş yapmak isteyen yaklaşık 4 bin kişiye polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Polis, Ahmet Atakan'ın cenaze töreni sonrası Armutlu Mahallesi'nden Atatürk Caddesi boyunca şehir merkezine doğru protesto yürüyüşü yapmakta ısrar ederek yürüyüşe geçen gruba TOMA araçlarından tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu arada cenaze törenine katılan CHP milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, göstericiler ve polislerle görüşerek gerilimi azaltmaya çalıştı. Müdahale sırasında tazyikli suya maruz kalan milletvekilleri, polise tepki gösterdi. Göstericiler yola kurdukları barikatı ateşe vererek eylemlerini sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız