SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gergin Duruşma

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:04:43
Gergin Duruşma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, bir kişinin silahla öldürüldüğü cinayet davasının ikinci duruşması yapıldı. Duruşma sonunda ölenin yakınları sanık tarafına saldırınca, polis ekiplerince adliye dışına çıkartıldılar. 

Malatya’da 16 Nisan 2014 tarihinde gece merkez Fırat Mahallesi 3. Sokak İnderesi yakınlarında meydana gelen olayda V.K.Ö. (35) adlı şahsın, çıkan tartışma sonucunda Melik Özbaysar’ı tabanca ile öldürdüğü iddia edilmişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet davasının görülen ikinci duruşmasına tutuklu sanık V.K.Ö. ile taraflar katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.T., “Ben tarafları tanımam, olay tarihinde saat 20.30-21.00 sıralarında yolda tek başıma yürüyordum. Bu sırada silah sesi duydum, silah sesinin geldiği yere doğru ara sokağa doğru girdim. Girdiğimde bu sırada çevrede başka kimse yoktu. Sadece yerde bir şahsın yattığını gördüm, yanına gittim. Onun adını sordum, adının Melik olduğunu söyledi. Kimin vurduğunu sorduğumda cevap veremedi. Daha sonra çevreden vatandaşlar geldi. Daha sonra bir şahıs araba ile oraya geldi. Yerde yatan yaralı şahsın arkadaşı olduğunu, hastaneye götürmek istediğini söyledi. Çevredeki vatandaşlar da ambulansa haber verdiklerini söylediler ve götürmesine izin vermediler, oradan ayrıldı. Benim bilgim bundan ibarettir. Olay anını görmedim” dedi.

Tanık M.K. ise, sanık ve ölen Melik ile arkadaş olduğunu söyleyerek, kendisinin de, ölen Melik’in de sanıktan borç para almadığını belirtti. M.K., “Olay günü ben orada yoktum olay anını görmedim, ancak ben hiçbir şekilde bu olaydan önce de sanığı arayarak ‘Emaneti aldım, Melik'in iş yerine gel’ diye bir şey söylemedim. Sadece bu olaydan bir iki gün kadar önce ben sanığı aradım, aramızda son dönemde bir mesafe vardı. Bu olaydan bir gün sonra da sanığın babasının aracına zarar vermekten dolayı hakkımda dava açıldığı doğrudur” diye konuştu.

Sanık avukatı Bayram Özcan, olay yeriyle ilgili görüntülere ilişkin bilirkişi raporunun yeterli olmadığını belirterek, görüntülerin duruşmada sanığa izlettirilmesini talep edip, olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu arada, duruşmaya son verildikten sonra izleyiciler kısmında bulunan bir grup taraf yakını, sanık tarafına yönelik sözlü ve fiziki saldırıda bulununca, polis ekipleri grubu adliye dışına çıkarttı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız