SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gergin İhale

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:36
Gergin İhale
A- A+ PAYLAŞ
Mülkiyeti Malatya Belediyesi'ne ait Belediye İş Hanında bulunan 56 dükkanın satış ihalesi yapıldı. 43 dükkânın alıcı bulduğu ihale ile Malatya Belediyesi yaklaşık 9 Milyon lira gelir elde etti. Encümen üyeleri Ahmet Ergün, Nurettin Karaaslan ve Mehmet Çınar ile ilgili amir ve memurların oluşturduğu komisyon tarafından Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ve zaman zaman gergin geçen ihale sonunda kazanan taraf, işhanında bulunan esnafların kurduğu kooperatif oldu. Satılan 43 dükkanın 42’sini kooperatif alırken, bir dükkanı da yapılan iki esnaf arasında yapılan açık artırma sonucu 801 bin lira teklifle Erhan Kölük adlı esnaf aldı. 
 
Alınan 13 dosyadan 5’inin evrak eksikliği nedeniyle elenmesiyle aralarında kooperatifin de bulunduğu 8 katılımcı ile başlayan ihalede, işhanı girişinde bulunan ve caddeye bakan 1 nolu dükkanla 13 no.lu dükkan için yapılan açık artırmada zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tansiyonun yükselmesi üzerine Komisyon başkanı Ahmet Ergün güvenlik güçlerini davet ederek önlem almalarını istedi ve ihaleye 10 dakika ara verdi. 
 
Dükkanlar için yapılan artış sonrasında 12 bin lira ile 801 bin lira arası satılan 43 dükkan içinde en pahalısı cadde üzerinde bulunan 8 nolu dükkan için Erhan Kölük tarafından 801 bin liraya, Kooperatif de 9 numaralı dükkana 701 bin liraya kadar artırarak sahip oldu. Mülkiyeti Malatya belediyesine ait Belediye İş Hanında bulunan 56 dükkanın satış ihalesi yapıldı. 43 dükkânın alıcı bulduğu ihale ile Malatya Belediyesi yaklaşık 9 Milyon lira gelir elde etti. Encümen üyeleri Ahmet Ergün, Nurettin Karaaslan ve Mehmet Çınar ile ilgili amir ve memurların oluşturduğu komisyon tarafından Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ve zaman zaman gergin geçen ihale sonunda kazanan taraf, işhanında bulunan esnafların kurduğu kooperatif oldu. Satılan 43 dükkanın 42’sini kooperatif alırken, bir dükkanı da yapılan iki esnaf arasında yapılan açık artırma sonucu 801 bin lira teklifle Erhan Kölük adlı esnaf aldı. 
 
Alınan 13 dosyadan 5’inin evrak eksikliği nedeniyle elenmesiyle aralarında kooperatifin de bulunduğu 8 katılımcı ile başlayan ihalede, işhanı girişinde bulunan ve caddeye bakan 1 nolu dükkanla 13 nolu dükkan için yapılan açık artırmada zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tansiyonun yükselmesi üzerine Komisyon başkanı Ahmet Ergün güvenlik güçlerini davet ederek önlem almalarını istedi ve ihaleye 10 dakika ara verdi. 
 
12 bin lira ile 801 bin lira arası satılan 43 dükkan içinde en pahalısı cadde üzerinde bulunan 8 nolu dükkan için Erhan Kölük tarafından 801 bin liraya, Kooperatif de 9 numaralı dükkana 701 bin liraya kadar artırarak sahip oldu. Kooperatifin en ucuza aldığı dükkan ise 1. kattaki dükkan oldu. 41 No’lu dükkâna kooperatif 12 bin lira ile sahip oldu. 
 
Muhammen bedeli 7.5 milyon lira olan ihale satılan 43 dükkan ile Malatya Belediyesinin kasasına yaklaşık 9 milyon lira girmiş oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız