SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerginliğe Polis Müdahalesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:32:56
Gerginliğe Polis Müdahalesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta karşıt görüşlü öğrenciler arasında bayrak asma meselesi nedeniyle çıkan tartışması kavgaya dönüştü.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Buyruk Caddesi 2. Ordu Komutanlığı Karargahı  karşısında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan ve İnönü Üniversitesinde eğitim gören erkek öğrencilerin kaldığı Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda, 01.30 sıralarında Ülkücü olduğu belirtilen öğrencilerin yurt içinde bayrak asması iddiası üzerine BDP’li oldukları ileri sürülen öğrenciler arasında başlayan tartışma kavgayla sonuçlandı.

Yurt içindeki kavga ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, TEM, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubelerine bağlı çok sayıda ekip öğrenci yurduna yönlendirildi. Bu esnada yurt içindeki Ülkücü gruba mensup öğrencilere destek vermek amacıyla, şehir merkezinden de çok sayıda genç yurt önüne gelerek içeri girmek istedi. Polis ekipleri biber gazı da kullanarak bu grubun yurdun içerisine girmesini engellerken, yurt bahçesinde toplanan BDP’li öğrenci grubu ise zaman zaman terör örgütü lideri lehinde slogan attı. Her iki grup arasında sloganların yanı sıra  karşılıklı olarak birbirlerine sert cisimler atılırken, polis ekipleri her iki grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Gerginlik esnasında Emniyet Müdürü Mustafa Aygün de yurt binası önüne gelerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Yurt önündeki gerginlik ülkücü gruba mensup 12 öğrencinin yurt binası içinde arka kapıdan gizlice çıkartılması ile son bulurken, bahçe içerisinde toplanan BDP’li grup daha sonra yurt binasına girdi.

Daha sonra ülkücü gruplar, yürüyerek kent merkezine geldiler. Bir grup da İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplandı. Polis daha sonra bu grupları ikna ederek dağıttı.

Sabaha karşı 03.00'e kadar devam eden gerginliğin ardından Emniyet ekipleri, öğrenci yurdu çevresinde, Ülkü Ocakları ve BDP binaları önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili olarak Yurt-Kur tarafından idari ve Emniyet tarafından ise adli soruşturma başlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız