SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geri Adım Atmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor Ünal İlhan, “Aile hekimliği dışında iş yapmayacağımızı gerektiği noktasında, hukuksal ve eylemsel tüm haklarımızı savunacağımızı ve bundan geri adım atmayacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın, aile hekimlerinin hastane acil servislerindeki görev yapma kararıyla ilgili görüşlerini dile getiren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor İlhan, “Sağlıkta dönüşümün en önemli ayağı aile hekimliği uygulaması, aile hekimlerinin hastanelerde nöbetçi hekim dolgusu olarak kullanılmak istenmesi nedeniyle bitirilme noktasına geldi” diye konuştu.

İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi çalıştıkları hastanelerde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine hastane acillerinde dolgu malzemesi olarak kullanılmak istenen aile hekimleri, bir gün önce nöbetten çıktığından bitkinlik içinde, hastalarınca ulaşılamaz olacak. Aşılamalar, izlemler, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri aksayacak, vatandaş memnuniyeti azalacaktır. Vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz; aile hekimliğinde sona geliniyor, eski sağlık ocağı sistemine dönmemek için lütfen Aile hekiminize sahip çıkınız. Aile hekimliğini anlamayan ve önemsemeyen Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğini bitirmenin ve hasta memnuniyetini çökertmenin sorumlusu siz olabilir misiniz?

Biz aile hekimleri her zaman hastaların yanında olacağız, zamanımız ve gücümüz yettiğince, Sağlık Bakanlığı izin verdiği müddetçe onlar için aile hekimliği yapmaya devam edeceğiz Bakanlık tarafından da teşkilat olarak bile tamamen ayrıldığımız kurumların yönetim zafiyetlerinden doğan aksamalarda, kendi hastanelerinde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine nöbetçi hekim olarak çalışmayacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde aile hekimlerine, başka bir kurumda başka bir hekimin yerine onun görevleri yaptırılmamaktadır. Bunun bir örneği yoktur.

Sağlık Bakanlığı 2013 yılı başında yayınladığı yönetmelik ile aile hekimlerine hangi şartlarda hastanelerde nöbet tutturulabileceğine dair kriterler ayrıntılı ve şeffaf bir şekilde belirlenmiştir. Oysa son yönetmelik ile önceki açık kriterler ortadan kaldırılarak muallak cümlelerle tüm inisiyatif sağlık bakanlığının tekelinde toplanmıştır. Bu kabul edilebilir ve demokratik bir ülkeye yakışır bir uygulama değildir. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Son kez uyarıyoruz! Aile hekimliği uygulamasına sahip çıkın.

Gerektiği noktasında, hukuksal ve eylemsel tüm haklarımızı savunacağımızı ve bundan geri adım atmayacağımız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız