SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geri Döndü, Cezaları İptal Edildi

A- A+ PAYLAŞ
Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, geçtiğimiz Ağustos ayında 3. kez Malatya'daki görevinden alınarak Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atanması sonrasında mahkeme kararı ile tekrar Malatya'daki görevine döndü. Malatya İdare Mahkemesi'nin verdiği kararda, atama işleminin ve Özbay'a verilen tüm disiplin cezalarının esastan iptal edildiği öğrenildi. 
 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay'ın mahkeme kararı ile tekrar Malatya'daki görevine döndüğünü söyleyen avukatı Taner Karacaoğlu yaptığı açıklamada şunları belirtti; 
 
"Müvekkil Derviş Özbay; Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak görev yaparken ; Bartın İline atanması işlemlerine ve bu atama işlemlerine dayanak yapılan disiplin cezalarına karşı açtığımız ve kazandığımız iptal davalarına rağmen yeniden Bartın İline atanması işlemine karşı son olarak Malatya İdare Mahkemesinde açtığımız 2011/984 E-2335 K sayılı davada atama işleminin ve açtığımız diğer iptal davaları ile verilen tüm  disiplin cezalarının esastan iptal edilmesini müteakip Kültür Turizm Bakanlığı Personel Daire Başkanlığının 02.11.11 tarih 224898 sayılı yazısı 15.11.2011 tarihinde müvekkile tebliğ edilmiş, yazı gereği bu yargı kararları uyarınca müvekkilin Malatya Kültür Turizm İl Müdürü olarak göreve atandığı, bunun üzerine  müvekkil  nakil işlemlerini başlatarak tekrar Malatya Kültür Turizm İl Müdürü olarak göreve başlamaya hazırlandığını  kamuoyuna duyururuz. "
 
NELER OLMUŞTU? 
 
Özbay, Bakanlık oluru ile defalarca Malatya'daki görevinden Bartın'a atanmış ve sürdürdüğü hukuk mücadelesi ile her seferinde Malatya'daki görevine dönmüştü. 
 
Derviş Özbay'ın Bartın'a atandığı dönemlerde ise Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne Bahaettin Kabahasanoğlu getirilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız