SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geri Dönülmez Bir İrade"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 12 yılda, kalkınma, demokrasi ve öz güven devrimi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, 2015 sonrası dönemin büyük hamlelerin yapılacağı yıllar olacaktır dedi. 

“AK Parti İktidarının En Büyük Devrimi, Milli İrade Devrimidir”

Tüfenkci, AKP iktidarının en büyük devrimi, milli irade devrimi olduğunu ifade ederek, ‘’ Türkiye AK Parti ile yeni bir başlangıç yaptı. Bu yeni başlangıcı, büyük hedeflerle bütünleştiriyoruz. Bir taraftan millet olarak çektiğimiz büyük acıları telafi ederken bir taraftan da geleceğimizi güvence altına alıyoruz. İnsanlar düşüncelerini ifade etmekte zorlandığı, kendi kimliklerini farklılaştırmaya ve farklı şekilde ortaya koymaya zorlandığı dönem geride kaldı. Devletin, hükümetlerin vatandaşını hor görmesi geride kaldı. Bugün Yeni Türkiye’de devlet de, hükümet de milletin emrindedir, amir olan millettir, memur olan devlettir. Devleti, ancak ve ancak millet iradesini kullanarak iktidara gelmiş olanlarca denetlenebilir, yönetilebilir anlayışı hâkim oldu’’ dedi.

‘’Çözüm Süreci Milletimiz İçin Geri Dönülmez Bir İrade Beyanıdır’’

Çözüm süreci konusunda da değerlendirmede bulunan Tüfenkci, ‘’Çözüm süreci, milli, yerli, özgün bir süreçtir. Çözüm süreci bütün Türkiye’nin huzurunu, herkesin kardeşliğini, sahici bir vatandaşlık idealini esas alan bir süreçtir. Bizim irademizle başlamıştır, bizim irademizle devam etmiştir, bizim irademizle devam edecektir.  Aksini düşünen Türkiye’yi, bütünlüğümüzü düşünmüyor demektir. Bütün tahrik ve provokasyonlara rağmen neticelendireceğiz. Elbette bölgemizde birbirini etkileyen, tetikleyen her tür dinamiğin farkındayız, idrakindeyiz.

Ancak Çözüm meselesi artık hukuki çerçevesi bile şekillenen, bütün toplumsal kesimlerden destek alan güçlü bir iradenin adıdır. Hükümetimizin iradesi kaya gibi sağlamdır. Bizim hudutlarımızın dışındaki gelişmelerin, tahrik ve provokasyonların bizim çözüm siyasetimizi, irademizi negatif yönde etkilemesi mümkün değildir.  Buna izin vereceğimizi düşünenler büyük bir yanılgı içindedir.  Herkes emin olsun ki kan ve gözyaşının geri gelmesine müsaade etmeyeceğiz. Çözüm süreci hükümetimiz için, devletimiz için, milletimiz için geri dönülmez bir irade beyanıdır. İslam barış dinidir ve biz de sonuna kadar barıştan, adaletten yanayız. Türkiye ahlaki pozisyonundan asla vazgeçmeyecektir. 

Kim ne isterse istesin, hangi rüyanın içerisinde olursa olsun, başta Kürt kardeşlerimiz, bölge halkı olmak üzere tüm Türkiye’de hiç kimse ayrılıkçı hiçbir harekete müsaade etmez.

Milletimizin sahiplenmesi ile son aşamasına geldiğimiz birlik ve beraberlik projesini inşallah neticelendirmiş olacağız. Türkiye’nin durduğu yeri soran herkese cevabımız şudur: Türkiye hem ahlaki, hem akli hem de doğru pozisyonunu sonsuza kadar koruyacaktır’’ dedi. 

“Yeni Türkiye Yürüyüşünün Arifesindeyiz”

Tüfenkci, Yeni Türkiye’yi anlamak için eski Türkiye'yi tanımak gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin 12 yıl öncesini, AKP öncesini unutursak, yeni Türkiye kavramının altını dolduramayız dedi. 

İl Başkanı Tüfenkci, ‘’Eski Türkiye’de insanlar düşünceleri, inançları, giydikleri kıyafetler, konuştukları diller itibarıyla tahrik ediliyordu, sorgulanıyordu, dışlanıyordu, tehdit olarak tanımlanıyordu. Yeni Türkiye’de son 12 yılda aldığımız mesafelerle artık herkes tam bir düşünce ve inanç özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne sahip oldu. 

Eski Türkiye’de 16 ayda bir hükümet değişiyordu. Yeni Türkiye’de 12 yıldır süreklilik içinde vizyon üreten bir Hükümet, tek bir partinin iktidarında bir Hükümet var ve siyasi istikrar var. Eski Türkiye istikrarsızlık demektir, yeni Türkiye istikrar ve kalkınma demektir.

Eski Türkiye OHAL Türkiye’siydi. Eski Türkiye IMF kapısında sıradan IMF memurlarıyla müzakere ederek faizleri ödemeye çalışan bir Türkiye’ydi. Eski Türkiye ekonomide faiz ödemelerini bile yapmaktan aciz bir Türkiye’ydi, bütçesinin yüzde 85’ini faize ödemek durumunda olan bir Türkiye’ydi. 

Yeni Türkiye gayrisafi milli hasılasını 3,5 misli büyütmüş, OECD’nin bütün hesaplarına göre de 2023’e kadar en yüksek kalkınma hızı gerçekleştirecek olan 2 ülkeden biri olarak ilan ettikleri yükselen Türkiye’dir.

Cumhurbaşkanının halk iradesiyle seçilmesi eski Türkiye’de tahayyül edilemezdi.  Yeni Türkiye nedir? Yönetimin, idarenin tepeden tırnağa millet eliyle, milletin tercihiyle şekillenmesidir. Yeni Türkiye kavramsallaştırmasından muradımız budur. Kökleri üzerinde büyüyecektir Yeni Türkiye.  Millet iradesinin üzerindeki bütün vesayet kurumlarının bertaraf ederek büyüyecektir’’ ifadelerini kullandı. 

Tüfenkci, AKP'nin bölgenin partisi olmadığına vurgu yaparak,  ‘’AK Parti bir bütünlük içinde siyaset yapıyor.  AK Parti’nin girdiği her seçim Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına, refahına, huzuruna hizmet etmiştir.  Her seçimde, her referandumda, sandığın kurulduğu her yerde seçim, yani millet iradesi AK Parti’nin gücünü ortaya çıkarmış, millet iradesi bizi tezkiye etmiştir. Türkiye AK Parti’yle güçlenmiştir. AK Parti’nin misyonu millete hizmet yolunda koşmak, eser vermektir. Önümüzdeki 2015 seçimlerinde değişim ve dönüşüm siyaseti milletimiz eliyle taçlanacaktır. Bize düşen gayrete teşviktir gerisi bir kader meselesidir’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız