SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geri Dönüş Mahalleyi Karıştırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki aile arasında cinayet nedeniyle meydana gelen gerginliğe polis müdahale etti. Çıkan arbedede 15 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yıldıztepe Mahlesi'nde meydana geldi. 2 ay önce Özgün Gezek'in (24), akrabası olan Sezer Taş tarafından sopayla öldürülmesinden sonra Taş ailesi, mahalleden taşınıp Elazığ'a gitti. Bu ailenin fertleri, Elazığ'dan 20 gün önce gelip, bir süredir Bulgurlu Köyü'nde barındıktan sonra mahalleye dönmeye başladı. Bu da gerginliğe neden oldu.

Husumeti bitirmek için araya giren Vali Halil İbrahim Daşöz ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, aileleri barıştırmaya çalıştı. Mahalleye şafak operasyonu düzenleyen polis evlerde yaptığı aramada 5 adet ruhsatsız silah ele geçirirken, silahların sahibi 5 kişi de gözlem altına aldı. Evlerde yapılan aramanın ardından 12 aile mahalleye getirildi. Getirilen ailelerin eşyaları da aramadan geçirilerek evlerine yerleştirilmeye başlandı.

12 ailenin gelmesine tepki gösteren mahalle sakinleri sopalar ve taşlarla ailelerin evlerine girmelerine engel olmaya çalıştı. Çevik kuvvet, özel hareket ve asayiş ekipleri olaya müdahele ederken, 10 kişi daha gözlem altına alındı. Şahısların üzerinde odun kırmakta kullanılan derhe, satır gibi kesici aletler çıktı.

Mahalle halkı ile polis arasında zaman zaman arbede yaşanırken, mahalleliler evlerine yerleşen 12 aileye tehditler savurmaya devam etti. Polisin her zaman orada güvenlik önlemi alamayacağı belirten ve karşı tarafı oluşturan bir kısım mahalleli, evleri yakma tehdidinde bulundu. Polis mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, daha önce mahalle içinde hızlı bir şekilde motosiklet sürülmesi nedeniyle yaşanan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve bir kişinin öldüğünü kaydetti. Olayın bir tarafında 17 aile, bir tarafında ise 12 aile bulunduğunu belirten Kahya, "Bu 12 aile ölüm olayı gerçekleşince sessizce mahalleden ayrılmış ve Bulgurlu köyüne gitmişlerdi. Bir aydır orada ikamet ediyorlardı.

Geçen hafta bize gelerek evlerine dönmek istediklerini beyan ettiler. Biz de sayın Valimizin başkanlığında aileleri barıştırdık. Bugün bu aileri evlerine yerleştirmeden önce 17 ailenin evinde arama yaptık. Aramada 2 adet tabanca ve 3 adet av tüfeği ele geçirdik. 5 kişiyi gözaltına aldık." dedi.

Kahya 12 ailenin de eşyaları arandıktan sonra evlerine yerleştirilmeye başlandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız