SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geri Dönüşüm Evleri' Artırılacak

0
Güncellendi - 2015-12-29 21:33:08
'Geri Dönüşüm Evleri' Artırılacak
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 12 adet "Geri Dönüşüm Evini" daha hizmete sunulacak. 

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Yeşilyurt Belediyesi Türkiye'de bir ilk olan 'Geri Dönüşüm Evi' projesinin ilki Gazi Anadolu Lisesi karşına yerleştirilmişti. Görünümüyle ve modern yapısıyla şehrin estetiğine katkıda bulunan ve aynı zamanda geri dönüşüme kazandırılacak yağ, pil, kağıt, kitap,kıyafet ve oyuncak gibi ürünleri bölmelerinde toplayan geri dönüşüm evlerinin sayısı artırılacak." denildi. 

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer ise yaptığı değerlendirmede; " Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreyi hava, su, toprak olarak ele alıyoruz. Daha yaşanabilir temiz, yeşil bir Yeşilyurt için çeşitlik projeler başlattık. Bunlardan birisi de ÇER-ÇÖP projesidir. ÇER-ÇÖP projesiyle okullarımızda yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verdik. Yaklaşık 2 bin 400 adet de ÇER-ÇÖP kutusu kamu kurumlarımıza, okullarımıza apartman sitelerine çevre bilinci oluşturulması açısından dağıtımını yaptık. Türkiye'de geri dönüşüm evini ilk olarak Gazi Anadolu Lisesi karşısında açarak ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırlmasını sağladık.Geri Dönüşüm Evinde ambalaj atıkları, bayat ekmek, oyuncak, kıyafet ve kitap bölmeleri de mevcuttur. Vatandaşlarımızın kullanmadıkları oyuncak, kıyafet ve kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şunu unutmamalıyız ki sizin ihtiyacının olmayan şeyler başkalarının ihtiyacı olabilir. Bu kapsamda Mart ayı içerisinde 30 tane Geri Dönüşüm Evini Yeşilyurt İlçe sınırlarımızda farklı alanlara kuracağız. Yapımı tamamlanan 12 Geri Dönüşüm Evininde bugünden itibaren dağıtımına başladık. İnşallah hayırlara vesile olur. Daha çevreci daha temiz bir Yeşilyurt için üzerimize düşen her görevevi yapacağız." ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız