SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Geride 19 Final Maçımız Var''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımın her geçen gün iyiye gittiğini anlattı. İlk yarıyı en az kayıpla kapatıp ikinci yarıya iyi başlamak istediklerini söyleyen Kartal, Samsun maçında hedefin galibiyet olduğunu bildirdi.

Basın toplantısı düzenleyen Kartal, Gaziantep Büyükşehir Belediye maçından farklı galibiyetle ayrılmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Golü erken bulup maça avantajlı başlama düşüncesine OFTAŞ ve Ordu maçlarında da sahip olduklarını ama bunun gerçekleşmediğini anımsatan Kartal “Bir hafta bunun psikolojik, teorik ve pratik çalışmalarını yaptık. Bu bakımdan attığımız ilk gol çok anlamlıydı. Oyunu kırabilecek bir goldü. Bir hafta çalışıp böyle bir gol atan futbolcularımı kutluyorum. Belki Süper Ligde bile böyle gol atılmıyor. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ama her şey bitmiş değil. Geride 19 tane maç, 19 tane final var. Bu haftaki Samsun maçını düşünüyoruz. Oradan nasıl puan ve puanlarla geliriz, onu düşünüyoruz” diye konuştu.

Malatyaspor’un iyiye gittiğini, daha disiplinli oynadığını ama bunları yeterli görmediğini belirten Kartal, ilk yarının son 2 haftasını “en az kayıpla atlatmak ve ikinci yarıya daha iyi başlamak” istediklerini belirtti.

Samsun’un iki haftadır puanlar kaybettiğini anımsatan Kartal “Samsun’un oyuncu kalitesi Malatyaspor’dan aşağı değil. Bu ligde büyük takım-küçük takım yok. İyi çalışan, disiplinli oynayan, iyi konsantre olan maçı kazanır. Biz de bunun bilincindeyiz. Kazanmak için gideceğiz. Samsun sonuçta bir deplasman ve kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Bir soru üzerine “elinde sihirli değnek olmadığını” vurgulayan Kartal şöyle devam etti:

“Geldiğim günde söyledim ben olması gerekenleri yaptırıyorum. Herkese aynı mesafedeyim. Eğer biz profesyonel isek profesyonellik demek özveri demektir. Herkes bu sorumluluğu bilmeli, bilincinde olmalı, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olur, içimizde arkadaşlık, sevgi-saygıyı oturtabilirsek başarılı oluruz ki biz bunu çok iyi oturttuk. Bunun akabinde de çok iyi antrenman yapıyoruz. Akıcı, hiç teklemeden ve futbolcunun sıkılmadan severek isteyerek yapacağı antrenmanları yapıyoruz.”

Kartal “Önce birlik ve beraberliği sağladık. Ben çalışma prensiplerimi anlattım. Çok açık ve net konuşuyorum: Çok diyaloga açık bir antrenörüm ben. Onlarla arkadaş gibiyim. Yani yeri geliyor hoca gibi yeri gibi baba gibi oluyoruz bu benim mesleğim, olmak mecburiyetindeyim. Çok istekliler, çok arzulular, çok iyi çalışıyorlar, özverililer. Geçen hafta Ordu maçındaki özverilerini, bu hafta iyi futbol oynayıp üç puan alarak üstüne koydular. Daha iyi olacağımıza inanıyorum” dedi.

Futbolcularıyla iletişimden bahsederken, Carlos Alberto Parreira’yı kast ederek, “dünyanın en iyi antrenörlüyle çalıştığını” söyleyen Kartal, aldığı eğitim ve futbolculuğunun da katkısıyla “bir model oluşturduğunu” ve bunu futbolcularına da anlattığını belirtti. Kartal “Bu onların da hoşuna gitti. Elektrik aldık, götürmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir gazetecinin antrenmanların neşeli geçtiğini belirtmesi üzerine Kartal, bunun sonuçla da alakalı olduğunu, sahada kötü sonuçlar alınması halinde aynı neşenin yakalanmasının güç olacağını anlattı.

Kartal, kaleci Bora’ya büyük kulüplerden transfer teklifleri yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine, resmi bir teklifin gelmediğini ancak kendisinin de Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan dolaylı yollardan teklifler geldiği şeklinde bilgi sahibi olduğunu söyledikten sonra, "Teklif gelirse, Malatyaspor'un menfaatlarını ve Bora'nın geleceğini düşünürüz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız